Asociaţia Pro Infrastructură: Pe drumul expres Brăila-Galaţi se lucrează şi noaptea. Nu e păcăleală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drum expres Galaţi-Brăila,sursa: Radu Aramă
Drum expres Galaţi-Brăila,sursa: Radu Aramă

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura laudă stadiul lucrărilor la drumul Expres Brăila-Galaţi. „Felicitări antreprenorului pentru forfota nocturnă: basculante, compactoare, gradere, cisterne care roiesc de colo-colo. Mobilizarea ne dă speranţe că în 2023 vom circula pe cei 11 km”, susţin cei de la Pro Infrastructura.

Ritm accelerat pe pe Drumul Expres Brăila-Galaţi, unde se lucrează chiar şi noaptea. Stadiul lucrărilor este remarcat de reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură. 

„Auzim multe promisiuni şi minciuni atât de la politicieni, cât şi de la constructori cum că şantierele merg înainte şi după apusul Soarelui. Dar în cazul ăsta chiar nu e păcăleală. Cei de la UMB muncesc noaptea mai cu spor decât o fac alţii ziua. Dovada în filmarea lui Radu Arama. Vă invităm să îi deveniţi abonaţi, face nişte fotografii superbe şi, mai nou, clipuri video cu şantierele din această zonă. Felicitări antreprenorului pentru forfota nocturnă: basculante, compactoare, gradere, cisterne care roiesc de colo-colo. Mobilizarea ne dă speranţe că în 2023 vom circula pe cei 11 km”, anunţă Pro Infrastructura.

Contractul la Drumul Expres Galaţi-Brăila a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni şi alte 24 de execuţie şi o garanţie de 10 ani. Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie.

„Se munceşte peste tot pe unde se poate. Dar, evident, avem nelipsitele reţele de utilităţi (în special linii electrice aeriene) care trebuie mutate şi alte detalii tehnice şi birocratice rămase de rezolvat (avize, pădure pe traseu). În plus, trebuie construită şi o structură mamut mai lungă de 1,6 km care include un viaduct peste o cale ferată, digul de protecţie şi un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri şi două secundare de câte 80 m”, precizează reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite