Ziua Mondială a pâinii a fost sărbătorită şi la Brăila GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Emond Nicolau au donat pâine bătrânilor de la căminul Sf. Apostoli Petru şi Pavel
Elevii de la Emond Nicolau au donat pâine bătrânilor de la căminul Sf. Apostoli Petru şi Pavel

Elevi de la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau au vizitat Centrul de Minori şi Tineret Tichileşti pentru a identifica utilajele de morărit şi panificaţie pe care aceştia le au în dotare şi au găsit sponsori pentru o donaţie de pâine realizată vineri la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Apostoli Petru şi Pavel.

Ziua Mondială a Pâinii se sărbătoreşte anual pe 16 octombrie, în peste 30 de ţări ale lumii. Ideea a fost lansată în anul 2001 de către Uniunea Internaţională a Brutarilor (UIB) şi a fost preluată ulterior de comunităţi din toate colţurile lumii.


Sărbătorirea Zilei Mondiale a Pâinii are scopul de a readuce în atenţia opiniei publice importanţa alimentului fundamental, oferind oamenilor de pretutindeni oportunitatea de a împărtăşi idei, valori şi tradiţii care stau la baza procedeelor de coacere a pâinii.


În acest sens Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Brăila a participat cu următoarele activităţi:
s-a înscris la cocursul foto iniţiat de revista Cofetarul Brutarul cu poze realizate la acţiuni caritabile, a efectuat saptămâna trecută o vizită la Centrul de Minori şi Tineret Tichileşti pentru a identifica utilajele de morărit şi panificaţie pe care aceştia le au în dotare. 

image
image

De asemenea elevii au găsit sponsori pentru o donaţie de pâine către persoanele vârstnice de la Căminul Sf. Apostoli Petru şi Pavel Brăila.

image

Cele 100 de pâini şi 100 de cornuri donate au adus o raza de bucurie seniorilor în zi de sărbătoare.

image
image


Astăzi, în laboratorul de specialitate al Colegiului se vor prezenta materiale power-point ale elevilor referitoare la specialităţile de pâine specifice diferitelor colţuri ale lumii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite