Astăzi, Ziua Porţilor Deschise la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Ziua Porţilor Deschise poliţiştii au făcut câteva demonstraţii
De Ziua Porţilor Deschise poliţiştii au făcut câteva demonstraţii

De Ziua Porţilor Deschise la Poliţie, elevii de la Şcoala „M. Sadoveanu", Şcoala nr. 22 şi Şcoala nr. 10 din municipiul Brăila au fost oaspeţii poliţiştilor. Copiii au fost aduşi cu maşini speciale ale poliţiei.

Copiii au fost întâmpinaţi de către adjunctul inspectorului şef, subcomisar de poliţie Adrian Glugă Constantin care le-a vorbit despre importanţa activităţilor defăşurate de poliţişti şi despre necesitatea respectării legilor de către toţi cetăţenii, indiferent de vârstă.

image

Copiii de la Şcoala nr. 22 din municipiul Brăila au susţinut în faţa poliţiştilor două scenete cu mesaje împotriva violenţei, care au fost realizate în cadrul unui proiect de colaborare între unitatea de învăţământ şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, intitulat „Şcoala Nonviolenţei".

În acelaşi timp, elevii de la Şcoala „M. Sadoveanu" au realizat lucrări în cadrul concursului cu tema „Poliţiştii apără legea".

Copiii au primit cadouri şi diplome din partea poliţiştilor pentru implicarea în activităţile de educare antivictimală şi antiinfracţională.

La activităţi au luat parte şi voluntarii care sprijină activităţile de prevenire, precum şi elevi ai Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr" de la Câmpina care îşi efectuează în aceste zile stagiul de practică la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

image

Cele mai reuşite lucrări în care este reflectată munca unui poliţist, văzută prin ochii unui copil, au fost expuse în holul Inspectoratului.

La Serviciul Criminalistic elevii au avut ocazia să vadă aparatura cu care lucrează poliţiştii pentru a prinde infractorii şi au asistat la o demonstraţie de prelevare de urme palipare, câţiva dintre copiii fiind amprentaţi, spre amuzamenul celorlalţi.

Au mai participat şi elevi de la Şcoala nr. 10 care au fost încântaţi să vină în vizită la Poliţie. Pentru a spori curiozitatea copiilor, „mascaţii" de la Departamentul de Intervenţie Rapidă au făcut câteva exerciţii demonstrative prin care le-au arătat vizitatorilor cum acţionează atunci când infractorii nu cooperează şi este necesară intervenţia în forţă.

Vizita la Poliţie, precum şi prezentarea unor aspecte din munca oamenilor care apără legea, a stârnit interesul şi admiraţia copiilor, câţiva dintre aceştia afirmând chiar, că ar dori să urmeze, mai târziu, o carieră în domeniu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite