„Zile și nopți de teatru european” la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Maria Filotti din Brăila
Teatrul Maria Filotti din Brăila

Până pe 2 octombrie, Brăila va fi capitala teatrului mondial, fiind gazda celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional „Zile și nopți de teatru". Această ediție este dedicată dramaturgului Mihail Sebastian. Din distribuție: „Vrăjitorul din Oz", „Casa Bernardei Alba", „XXL- Fat Pig", „Toxic love" și „Eu te iubesc, eu te omor!".

Deși bugetul evenimentului nu este unul generous - urmând să fie făcut public la finele manifestării - Festivalul Internațional „Zile și nopți de teatru european la Brăila" a început pe 24 septembrie, pe toate fronturile culturale ale județului, atât la Teatrul de păpuși „Cărăbuș" și Casa Tineretului, cât și la Teatrul „Maria Filotti", und, în deschidere, și-a vernisat expoziția Lucian Liciu.


„În condițiile economice actuale și în contextul în care relațiile dintre teatrele din România nu sunt dintre cele mai altruiste, vă mărturisesc că ne-a fost destul de greu să susținem festivalul la Brăila, însă Teatrul Maria Filotti are o datorie față de oamenii care fac cinste acestui oraș", a declarat Mircea Bodolan, directorul Teatrului „Maria Filotti".


La manifestare sunt prezenți, cu piese de notorietate, Cătălina Buzoianu, Radu Afrim, Ion Lucian, Cristian Pepino, Florin Melinte, Radu Nichifor, precum și nume sonore din lumea artistic națională. Invitat este, în ultimele zile ale festivalului și Radu Beligan.
„Evoluează în cadrul festivalului însă și elevi, actori și regizori tineri, dar și pictori și muzicieni", a adăugat Rodica Antonescu, director PR al teatrului.


Programul până pe 3 octombrie


1 octombrie vine cu „Bigamul", de la ora 17.00, în interpretarea teatrului băcăuna „George Bacovia", dar și cu „Metoda", semnat de Nottara, de la ora 18.00, în sala mare. De la 21.00, în Sala Studio, echipa din Piatra Neamț pune în scenă „Râs nervos". 2 octombrie debutează cu „Natură moartă cu nepot obez" a Teatrului Odeon, de la ora 18.00.


Citeşte amănunte în săptămânalul ADS nr. 14. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei şi are preţul de 0,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite