Zeci de brăileni au trecut pragul Muzeului Brăilei noaptea trecută. "Noaptea Muzeelor" a fost sărbătorită pentru a doua oară şi la Ianca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea Muzeelor s-a bucurat de un relativ succes la Brăila. Zeci de vizitatori, copii, tineri, adulţi, au venit să vadă expoziţiile deschise în secţiile muzeului, Casa memorială Panait Istrati şi Centrul Cultural Nicăpetre.

Cele mai vizitate au fost secţia de Istorie a muzeului care găzduieşte în această perioadă expoziţia itinerantă „Patrimoniu 2010" şi secţia de Ştiinţe ale Naturii, unde cei mai mulţi vizitatori au fost copiii, care s-au înghesuit să vadă tarantule, crocodili, şerpi şi alte reptile din expoziţia „Reptile vii".

Secţia de Ştiinţe ale Naturii

image

Muzeul din Ianca a fost deschis publicului între orele 21.30 şi 23.30. Elevi din Ianca şi de la şcolile din Brăila, sosiţi acasă la sfârşitul săptămânii, adulţi, au trecut pragul muzeului şi au vizitat toate sălile. În sala de conferinţe au putut fi vizionate imagini despre trecutul monografic al oraşului Ianca. Un moment important l-a constituit vizitarea expoziţiei "Din viaţa satului brăilean".

Activitatea de la Muzeul din Ianca

image

"Este al doilea an când se organizează o asemenea activitate aici la Ianca şi dorim să o continuăm şi în anii următori", a declarat prof. Ion Bărbuceanu, fondatorul şi directorul muzeului din Ianca.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite