Zebrele morţii ucid anual zeci de pietoni/Spune aici ce ar trebui făcut pentru stoparea accidentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii şi-au pierdut viaţa de marcajul pietonal, alţii s-au ales cu oase rupte, iar cei mai norocoşi au scăpat cu câteva zgârieturi. Luna aceasta, opt accidente rutiere s-au consumat pe trecerea de pietoni. Cele mai periculoase sunt pe străzile Călăraşi, Franceză sau b-dul Independenţei.

„Zebrele" din oraş s-au transformat în adevărate capcane ale morţii. Nu trec câteva zile fără să fie vătămate câteva persoane chiar pe trecerea de pietoni. Numai luna aceasta, opt brăileni au fost accidentaţi pe marcajul pietonal. Ba mai mult, alţii şi-au găsit sfârşitul pe locul considerat cel mai sigur pentru traversare.

image

Oamenii legii spun că trecerile de pietoni cele mai „fierbinţi" din Brăila sunt pe Călăraşi, la intersecţia cu străzile Celulozei, Franceză sau b-dul Independenţei. De asemenea, periculoase sunt şi trecerile de pietoni de pe strada 1 Decembrie 1918, la intersecţia cu Roşiori, sau marcajul pietonal de pe Şoseaua Buzăului, din apropierea Şcolii „Fănuş Neagu".

Activităţile poliţiştilor se desfăşoară cu preponderenţă în aceste zone, pentru a preveni evenimentele rutiere cauzate de neacordarea priorităţii pietonilor", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Fug pe trecerea de pietoni

Şoferii sunt de părere că de cele mai multe ori de vină sunt pietonii, care se aruncă în faţa maşinii, fără să se uite în stânga şi-n drepta.

image

„Mie mi-a ieşit pur şi simplu în faţa maşinii un copil şi nu am mai avut ce să-i fac. El alerga, nu traversa. Fugea pe trecere. Alţii, dacă nu fug, vorbesc la telefon şi nu sunt atenţi şi tot aşa", ne-a spus Vasile Tatu, de 60 de ani.

De cealaltă parte a baricadei, pietonii aruncă vina pe conducătorii auto grăbiţi şi furioşi, care ignoră marcajul cu dungi albe.

image

„Şoferii ar trebui să ţină cont de semne. În general, am observat că cei care conduc haotic şi ignoră tot ce este în jurul lor sunt şoferii tineri", a punctat Alecu Păun, de 54 de ani.

Poliţia cu ochii pe „zebre"

Luna aceasta, poliţiştii brăileni au desfăşurat mai multe acţiuni sub deviza „Alege viaţa!", ce au avut ca scop combaterea vitezei excesive şi prevenirea accidentelor rutiere.

image

"Scopul acestor acţiuni a fost atins deoarece nu a fost înregistrat niciun accident ca urmare a neacordării priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător, pe timpul desfăşurarii acţiunilor", a mai spus inspector Jenel Şogor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite