Vremea rece a umplut cabinetele medicilor. Încă o mie de brăileni cu viroze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răcirea bruscă a vremii a dus la dublarea numărului de infecţii respiratorii, de la o săptămână la alta. Sute de persoane s-au ales cu viroze şi pneumonii, unele dintre ele ajungând chiar pe patul de spital.

Din datele de la Direcţia de Sănătate Publică rezultă că în ultimele şapte zile, la Brăila, s-au înregistrat 792 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare dintre care 10 au necesitat internare şi 217 cazuri de pneumonii cu 50 de persoane internate.
„Majoritatea celor afectaţi sunt copii şi persoane în vârstă. La infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, pe grupe de vârstă, avem 94 de cazuri la copii între 0 şi 1 an, 264 de cazuri la copii între 2 şi 4 ani şi 310 cazuri la copii între 5 şi 14 ani", ne-a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.
Cam aceeaşi este situaţia şi la pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat la copiii de până la 14 ani, 169 de cazuri din totalul de 217. Până acum nu există nicio suspiciune de gripă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite