Voleiul feminin s-a renăscut la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de volei, împreună cu antrenorii
Echipa de volei, împreună cu antrenorii

De aproape trei luni, 13 oameni iubitori de sport, 11 fete, antrenorul şi maseurul, încearcă să redea voleiului de la noi numele pe care-l merită.

CSM Comision este prima echipă de volei feminin formată la Brăila, după 1990. Deşi nu are susţinere financiară din partea administraţiei locale, fiind creată la iniţiativa unui om politic din opoziţie, CSM Comision încearcă să facă volei şi numai volei, chiar dacă, uneori, vântul o bate din faţă.


„Suntem singura echipă de volei feminin, suntem în Liga A2 şi încercăm să facem performanţă. Ne antrenăm la LPS, în sala de pe Carantinei, nu e uşor, dar iubim acest sport şi mergem mai departe. În trei luni, am reuşit să facem un sextet de bază. În Liga I am jucat cu vicecampioana din Bacău şi am obţinut locul patru, iar în Liga a II-a cu Galaţiul. Am bătut Galaţiul, Penicilina Iaşi, Piatra Neamţ, dar am pierdut la Piteşti, unde în trei zile s-au jucat cinci meciuri", ne-a relatat Ioan Vladimir Stănescu, antrenorul ehipei.


La mâna sponsorilor


Antrenorul este, de fapt, şi sufletul echipei. A reuşit, în numai trei luni, să aducă la Brăila chiar şi două jucătoare străine: una din Bulgaria şi o alta din Croaţia.
„Ne doare faptul că nu suntem prinşi în bugetul local. Avem o echipă de perspectivă, cu jucătoare foarte bune care au revenit la Brăila special pentru a juca volei şi pentru a ridica acest sport atât la nivel local, cât şi la nivel central", ne-a declarat Mihail Dumitru, profesor la LPS, fizioterapeut al echipei.


Echipa este sponsorizată doar de particulari, iar fetele, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, se întreţin şi singure, unele dintre ele fiind angajate.
„Acesta este un sport pentru intelectuali peste tot în lume. Cu excepţia României, peste tot în lume voleiul este văzut astfel. Am văzut în Brazilia că vin 27.000 de suporteri, la noi, la Cupa Brăilei, abia dacă au venit 150 de oameni.Şi asta fiindcă atunci, între 16 şi 18 septembrie, s-au oferit diplome numelor sonore ale voleiului brăilean şi nu numai", a adăugat Vladimir Stănescu.


Antrenorul este mândru că, de când a luat viaţă, echipa CSM Comision a reuşit să intre în voleiul feminin. Demn de menţionat este faptul că, dintre jucătoare, cinci sunt brăilence care au învăţat la Liceul cu Program Sportiv din Brăila şi care s-au întors acasă special pentru a juca la CSM Comision.
Următorul meci al echipei va avea loc pe 28 octombrie, în Sala Carantina, cu CSS5 Bucureşti.

Pe 12 noiembrie, CSM Comision joacă, de la ora 13.30, tot în Sala Carantina, cu CSU Galaţi, iar pe 3 decembrie, cu CSM 2007 Focşani, de la ora 11.00, în Sala Carantina, de asemenea.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite