Vocea Brăilei: Un inspectorat la „n” comandanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Butnaru
Nicoleta Butnaru

De doi ani încoace, de când Chivu a plecat din fruntea Poliţiei brăilene, mătrăşit din motive „pur tehnice" şi de coloratură de către fostul ministru MAI, Poliţia brăileană a funcţionat din inerţie, la cămaşă şi cravată, după modelul Chivu şi Glugă, cu zâmbetul pe buze, după modelul Condruz.

Soarta Inspectoratului de Poliţie a fost, de pe o mâna pe alta, preluată de Adrian Glugă, care n-a ezitat să taie-n carne vie, nu precum Chivu- ce-i drept- dar care, sătul de mişculaţiile şi direcţiile sosite direct de la centru pe stomacul gol, a părăsit România cu fruntea sus şi „cucul" pe piept, într-o misiune de apărare, în Afganistan.
A rămas Valentin Condruz. Tot fără acte în regulă, interimar şi nu prea, el a condus ostilităţile Poliţiei judeţului atât cât i-a stat în putinţă, însă, cu voie sau nevoie, a plecat mai ieri acolo unde îşi dorea, în câmpul muncii, lăsând şedinţele obositoare, vrafurile de hârtii şi „întâlnirile" la patru ace dar fără feed-back pe mâna unui coleg  venit de la Constanţa, comisar şef, ce-i drept, brăilean în egală măsură, plecat din Oraşul cu Salcâmi de pe vremea lui Jipa, odată cu Crăcănatu şi Neluţu.
Culmea, nici Mircea Vizitiu nu-i şef întreg la comanda IPJ Brăila. El şi cu mai hârşitul Cazan, fost adjunct la Municipiu, au fost doar împuterniciţi la comanda Poliţiei. Adică tot n-avem şef la IPJ. Noroc că interlopii au fugit în Spania să-şi prostitueze copiii sau au încăput pe mâna drasticului Drăgan, băiat bun la toate, care scoate şi acul din carul cu fân, darămite criminalul dintre ciobani!
Vezi cazul „Titi Sgârcitu"- pe care Chivu l-a hăituit luni bune- care a încăput, joi, pe seară, în ghearele băieţilor de la SIC, comandaţi cu sceptru de profesionalism notoriu de către acelaşi Marcel Drăgan.
Eşalonul doi îşi face treaba, poate din inerţie după impulsul Chivu, chiar din reală dăruire faţă de job-ul ăsta al dracului de greu şi frumos, deopotrivă. Altfel, la comandă...las să se perinde că doar, doar, s-o stabili ceva pe 9 decembrie şi ne-om dumiri şi noi cine-i mai de ispravă în fruntea IPJ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite