Vocea Brăilei: Fiecare judeţ are câte un Boldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Butnaru, redactor Adevărul
Nicoleta Butnaru, redactor Adevărul

Deunăzi, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a fost citat, din nou, la DNA, în cazul milionului de euro pe care l-ar fi plimbat în campania lui Geoană la preşedinţie. Audierile au fost amânate.

Sună cunoscut, aproape la indigo cu cazul gălăţeanului Boldea, care a picat testele şi la DNA, şi la DIICOT, iar acum se plimbă între anchetatori şi instanţa de judecată, doar, doar s-o reuşi responsabilizarea sa pentru mormanul de infracţiuni trecut în rechizitoriul procurorilor.
Brusc, asta îmi aminteşte de alte cazuri celebre care i-au transformat pe unii in simpli purtători de adidaşi la costum, în baroni locali irefutabili pe care numai câte o intervenţie de la Centru i-a clintit din loc. Vezi anticul caz Mischie de la Gorj!
Nu există judeţ care să n-aibă modelul Boldea undeva în frunte. De ce se ajunge aici?! Aceşti indivizi, care se parfumează din sticluţe care costă cât apartamentul meu, au pârghiile necesare pentru a urca în vârful piramidei şi, de acolo, de pe cai mari, îşi permit apoi să investească „din ochi" într-un spital judeţean, să pape tot ce înseamnă ban public prin firmele lor şi, de ce nu, să-şi ducă inteligenţa până la diavolism, păcălind poporul de rând, luându-i casele şi executându-l ca pe un gândac de bucătărie.
Mă gândeam că, dacă într-o zi, ar buşi toate aceste modele gen Boldea, ar fi revoluţie mediatică şi presa n-ar mai şti care dintre cazuri e de „breakingnews", ar zăpăci audienţa şi...ne-am da toţi demisia din funcţiile de români.
De aceea instanţele, probabil, nu se grăbesc să execute toate comenzile în acelaşi timp: ca să nu zăpăcească presa şi auditoriul, ca să nu rămână România fără români. Să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă toţi aceşti Boldea locali ar fi chemaţi la audieri în acelaşi timp?! Ar rămâne ţara fără conducători şi România fără români.
Nu puţini sunt aceia care s-ar lăsa manipulaţi de subiect şi n-ar mai face altceva decât să stea cu ochii în televizor, iar, între timp, acei Boldea care ar scăpa, şi-ar freca mâinile şi ar pleca din ţară. Ferească Dumnezeu de o asemenea zi! Şi nu de acea zi, cât de următoarea zi! Pur şi simplu, românii s-ar simţi inutili în ţara lor fără un caz Boldea pe eşafod. Şi ce-ar mai urma?! Ne-am plictisi îngrozitor (vezi bancul cu talibanul!). Aşa că, mai bine nu!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite