Vocea Brăilei: Bâlbâit cu banii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Butnaru, redactor şef adjunct Adevărul Brăila
Nicoleta Butnaru, redactor şef adjunct Adevărul Brăila

Este cazul unui personaj cunoscut din Brăila, care a intrat în vizorul ANI fiindcă şi-a tras de mai multe ori bani publici prin firma la care, indirect, este acţionar. Aţi ghicit! El e personajul! Un tip „nu prea mare de stat, mânios şi degrabă a vărsa sânge nevinovat".

Da, da, până aici seamănă cu Ştefan cel Mare. Umblă vorba prin târg că ar semăna acest individ şi în alte privinţe cu domnitorul Moldovei, numai că nu-i treaba noastră să căutăm personajul de paloş, atâta vreme cât tipul chiar e un subiect de presă prin faptul că a supt şi continuă să sugă bani publici, în stil suveică.
Vă place că Brăila e şantier în lucru şi că va mai fi?! Foarte bine, mai ales dacă nu vă interesează cât costă de fapt acest şantier şi cine face burtă peste curea din aceşti bani. Ok. E bine că totuşi se face ceva.
Dar să ştim şi noi! Nu, nu noi jurnaliştii, că noi oricum ştim! Ci, noi, muritorii de rând din acest oraş! Că dacă ANI vine în vizită la Brăila, să nu vă imaginaţi că „piticul" plăteşte, ci tot noi, brăilenii, fiindcă banii s-au dus hăt departe. Şi nu o dată, ci de foarte multe ori.
E ca şi cum un mic personaj din urbea noastră ar fi prins peste noapte har de bâlbâială, iar când a zis o dată „bani publici", a zis, de fapt, asemenea unui bâlbâit, de vreo şapte, opt ori.
Exagerez?! Poate da, poate nu! Cert este că „piticul" ăsta care şi-a ridicat scaunul atât de sus încât ajunge la fondurile europene, n-are leac, dom'le! Sau are, dar nici măcar ANI nu-l ştie. Ar fi grozav dacă descinderea ANI ar fi una aplicată, pertinentă, fără control politic. Dar, o să râdeţi, ANI are şi ea „piticii" ei. Nişte „pitici" care s-au făcut mari, oleacă mai mari decât „piticul" nostru local, în sensul că pe lângă statură ăştia mai au şi teacă în care să-şi pună piticii din teritoriu.
Până la un moment dat. Până când teaca se va umple şi va fi vărsată acolo unde trebuie, adică în spaţiul public, să mai aibă şi ziariştii ceva de ronţăit, până scapă „piticul" cel mare la fel de „mânios şi degrabă a vărsa sânge nevinovat" ca şi piticul arhicunoscut. Că, deh, trăim într-o lume de pitici bâlbâiţi când vine vorba ca aceştia să ia bani publici.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite