Vocea Brăilei: Anticorupție pe mute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Butnaru
Nicoleta Butnaru

Când zici Direcția Generală Anticorupție te gândești la o structură „de forță", care nu iartă nici agentul din mijlocul intersecției, care se crede buricul pământului și e în stare s-o amendeze și pe mă-sa dacă nu-i dă șpagă.

Nu-l iartă nici pe șeful burtos care lucrează fin, din pix, și își ridică vilă și când își suflă nasul în batista scorțoasă, pe care nevastă-sa, o «funcționăreasă» cu părul în flăcări, a omis să i-o schimbe.
Când zici Anticorupție ți se derulează prin fața ochilor numai imagini cu forțoși mascați, care dau iama în elefanții din MAI și-i trimit la pușcărie cu dosarul cât cărămida legat de gât.
Și chiar așa este. Mă uitam, deunăzi, pe site-ul DGA-ului și chiar mă minunam câtă treabă au făcut băieții ăștia. Arestări la Giurgiu, la Galați, la Arad, la Craiova...
Nu și la Brăila! Și-am crezut că, fie DGA Brăila are o problemă de PR și activitatea sa n-a fost scoasă în față așa cum trebuie, fie ofițerii noștri au fost atât de ocupați încât au uitat să mai raporteze la centru marile cazuri de corupție.
Pardon, am găsit două cazuri în dreptul DGA Brăila.
Unul cu polițistul Radu Voicu, de la Rutieră, arestat pe 9 octombrie, dar eliberat a doua zi din lipsă de probe, și un altul cu niște amărâți de șoferi dați în gât de către polițiști.
Recunosc că faptul ce m-a determinat să intru pe site-ul DGA-ului și să caut cazuri din Brăila a fost taman această ultimă întâmplare din viața ofițerilor anticorupție de la noi.
Și anume: cazul Radu Voicu. Dacă n-ar fi grav, și n-ar aduce atinge actului de justiție, felul în care ofițerii DGA Brăila au pus la cale flagrantul în cazul lui Voicu ar stârni râsul.
Băieții ăștia spilcuiți, deștepți, ajunși pe puntea suspinelor Justiției, adică la Anticorupție, au omis pur și simplu, ca niște începători, să caute șpaga la polițist și, mai mult decât atât, n-au marcat banii. De râsul curcilor! Așa că, polițistul a fost eliberat de îndată. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase!
Degeaba a încercat purtătoarea de cuvânt de la Capitală să-i scoată pe ofițerii brăileni printr-o atitudine absolut lăudabilă pentru un PR-ist - informându-ne cu privire la fiecare pas făcut în acest caz - că băieții de la Brăila au arătat clar că și-au dat cu stângul în dreptul. Cum să uiți, frate, să capcanezi banii?! Cum să uiți să cauți proba-cheie?! Păi ce fel de anticorupție mai este și asta?! Există o explicație! E anticorupție pe mute! Adică nu e! Și dacă flagrantul organizat de ofițerii brăileni s-a vrut un act anticorupție, înseamnă că avem corupție! Asta e grav! Dar și mai grav este că n-avem anticorupți!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite