Vlad Darius Creţan este rapperul de care auzim tot mai des

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nosferatu, aşa cum cum este cunoscut în lumea artiştilor hip-hop, s-a apucat de muzică în anul 2002, fără să spere că va urca pe scenă şi că va scoate un album.

A ales rappul pentru că, spune el, s-a simţit atras de acest gen de muzică şi are posibilitatea să scrie mai multe versuri decât în orice alt gen de muzică. La puţin timp a susţinut şi primul concert, în Italia, în 2003.

Prima dată pe scenă

„Mi-a aduc aminte că am avut un gol în stomac. A fost foarte interesant chiar dacă nu am avut cine ştie ce public. La primul concert susţinut în Galaţi a fost lume multă, atmosferă incendiară. La fel şi la Brăila. Cu timpul, golul în stomac a dispărut", povesteşte Vlad. Între timp a scos şi câteva albume.

Cel pe care îl consideră oficial este ultimul, care se numeşte „Fobia" şi are în jur de 13 piese.

A avut o vreme şi o trupă, împreună cu nişte prieteni din Italia.

 „Acum activăm pe cont propriu. Cât despre videoclipuri, mi-a plăcut să experimentez şi le autoproduc. Am destul de multe, dar trebuie ţinut cont de faptul că sunt low-budget. Am lucrat cu artişti precum Pazzo, Pascal şi alţi artişti italieni", spune Vlad.

Primii bani i-a câştigat în Italia, din vânzarea unor cd-uri.

„Nu mai ţin minte cum i-am cheltuit. Probabil mi-am luat ceva de băut sau am luat scule pentru studiou", ne-a mărturist tânărul gălăţean.

Sponsori puţini

Ca în orice alt domeniu, şi-n muzica hip-hop este o problemă cu sponsorii.

„Nu mă ajută absolut nimeni. În Capitală se întâmplă mai totul iar dacă eşti dintr-un alt oraş, asta te poate împiedica să faci mai mult", spune gălăţeanul.

Pe viitor şi-ar dori să colaboreze îndeosebi cu artişti din afară.

„Am multe preferinţe, dar evit întotdeaună să le spun numele în interviuri. Oricum mult mai multi artişti din afară, Italia de exemplu", spune Vlad.

Întrebări şi Răspunsuri:

Cum este privită muzica asta?

„Nu foarte bine. Ce-i drept, în ultimul timp artiştii hip hop au început să descopere căi diferite pentru a-şi promova muzica, câteodată chiar transformând-o în ceva mai comercial. Acest lucru are şi reversul medaliei. Eu consider ca artiştii hip hop care ajung la televizor şi radio şi sunt consideraţi comerciali continuă oricum să facă „publicitate" culturii hip hop. Ei dau o mână de ajutor celor care îşi pierd încrederea în faptul că muzica asta va răzbate şi nu va mai fi considerată „muzica pentru golani, drogaţi" şi asa mai departe".

Se poate trăi din rap ?

„Personal, nu mi-am făcut niciodată planuri de genul ăsta, deşi aş fi foarte încântat. Unii trăiesc foarte bine din rap în România, însă cei mai mulţi işi iau, ca si mine de altfel, un job, şi muzica trece pe locul 2".

PROFIL

Născut: 24 martie 1985, Galaţi
Studii: Diploma de liceu cu specializare în Grafică pentru Publicitate
Ocupaţie: operator call-center

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite