Galerie foto: Viscolul ţine în beznă mii de brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La primele ore ale dimineţii, brăilenii curăţau zăpada
La primele ore ale dimineţii, brăilenii curăţau zăpada

Patru localităţi în beznă, două trenuri suspendate şi cinci drumuri blocate, acesta era azi bilanţul viscolului. În ultimele 24 de ore situaţia drumurilor din judeţ s-a îmbunătăţit considerabil, iar în oraş circulaţia se defăşoară în condiţii aproape normale.

Galerie foto aici

În cursul dimineţii, echipe de la Electrica Distribuţie S.A. au plecat spre trei localităţi din Insula Mare a Brăilei, precum şi în localitatea Galbenu.

Aici, din cauza gheţei depuse pe conductori, energia electrică a fost întreruptă în cursul nopţii, iar mii de oameni au rămas în beznă. Echipele sunt precedate de utilaje de deszăpezire.

În noaptea de sâmbătă spre dumnică, autorităţile au emis o avertizare de cod galben care arăta că, în intervalul 19 decembrie, ora 20.00 - 20 decembrie, ora 10.00, va ninge abundent şi vor fi intensificări ale vântului.

Din fericire, cantitatea de precipitaţii a fost redusă, faţă de zilele trecute, astfel că s-a putut interveni pe toate drumurile din muncipiu şi judeţ. Autorităţile au reuşit, în mare parte, să cureţe carosabilul, deşi mai sunt zone în care circulaţia se desfăşoară pe un singur sens.

Majoritatea drumurilor sunt practicabile

Practic, de la instalarea iernii, a fost prima noapte în care maşinile Ambulanţei au putut circula cât de cât normal, ajungând la destinaţie cu pacienţii care necesitau îngrijiri medicale urgente.

"Toate drumurile naţionale din judeţ sunt practicabile, mai puţin DN 22, de la Gradiştea către Râmnicu Sărat. Sunt practicabile în condiţii de iarnă şi multe din drumurile judeţene. Astfel, urgenţele, precum şi maşinile care transportă bunuri de folosinţă imediată - produse alimentare apă potabilă etc. pot ajunge la orice destinaţie", ne-a precizat, la primele ore ale dimineţii, subinspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila.

Rămân anulate trenurile personale 8213 Constanţa-Galaţi, în perioada 19-21 decembrie şi trenul personal 8214, care circula pe relaţia Galaţi-Constanţa, în perioada 18-20 decembrie, în rest circulaţia pe căile ferate desfăşurându-se în condiţii de iarnă, cu întârzieri care nu pot fi apreciate.

Ofiţerul de serviciu al Consiliului Judeţean, Dorin Diţă, ne-a declarat: "Rămân cu probleme drumurile judeţene dintre Făurei şi Ulmu, Ianca - Şuţeşti, Plopu - Bordei Verde. Pe drumul Viziru - Berteştii de Jos, unde trei TIR-uri blochează încă accesul utilajelor de deszăpezire, au fost trimise autospeciale care să poată repune pe carosabil vehiculele de peste 40 de tone greutate fiecare".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite