Virginia Iliescu a fondat supermagazinul de jucării de pe fosta Regala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virginia Iliescu este administratorul magazinului "Nautilus"
Virginia Iliescu este administratorul magazinului "Nautilus"

Virginia este convinsă că nimic nu este mai preţios decât zâmbetul unui copil. Iar orice copil se înveseleşte la vederea unei jucării.

A debutat în comerţul cu jucării în anul 2004. Atunci, împreună cu fratele ei, a pus bazele unui stand de jucării, iniţial la Eurostill.

Ulterior, acesta a devenit magazinul „Nautilus" situat pe strada 1 Decembrie 1918.

După cum singură spune, a alege jucăriile pe care copiii să le aprecieze cu bucurie nu este nici pe departe aşa uşor cum pare.

„Copiii sunt foarte pretenţioşi şi au criteriile lor în a alege o jucărie. Ceea ce nouă ca adulţi ni s-a părut ceva extraordinar, pentru ei poate fi o banalitate la care nici nu se uită. Să nu credeţi că sunt atraşi doar de culorile vii. În fiecare jucărie, un copil găseşte şi modalitatea de a se juca cu ea. De aici şi pretenţiile lor", ne-a mărturisit Virginia

Siguranţa, pe primul loc

Aproape toate jucăriile expuse în magazin sunt aduse din China, cel mai mare producător de astfel de produse din lume.

Aşa se face că la raft au preţuri destul de bune comparativ cu alte magazine care comercializează astfel de mărfuri.

„ Nu este chiar simplu să fi importator direct. Odată la trei - patru luni, plecăm în China unde, timp de o săptămână, ne ocupăm de alegerea sortimentelor. Verificăm de fiecare dată certificatele lor de calitate. Pot spune că niciodată nu am cumpărat decât de la producători cu autorizaţie de export", ne-a spus Virginia Iliescu.

„Ajunşi în ţară, pentru fiecare produs se face un dosar şi câte un exemplar este trimis la testări. Şi pentru că nu ne jucăm cu sănătatea copiilor, nu am avut niciodată vreun produs care să fie interzis la vânzare pe teritoriul ţării", ne-a declarat cu mândrie interlocutoarea.

Supermagazin pentru copii

La ora actuală, Virginia Iliescu este mai greu de găsit în magazin. Există şi o explicaţie pentru această situaţie.

„Vom deschide în curând cel mai mare magazin de profil din zonă. Va fi unic. Va fi în locaţia un de până nu demult a fost magazinul „Leonardo".

În acest magazin, copiii vor avea un spaţiu de joacă, cu diorame, cu piste de maşinuţe, unde vor putea vedea la lucru trenuleţele electrice, maşinuţele de concurs, macaralele, tancurile, navele, toate jucăriile.

Mai mult, spaţiile vor fi delimitate pentru categorii de vârstă, iar copiii vor putea testa jucăriile până când părinţii aleg sortimentele care le plac.

„Nu pot să văd copii care plâng după jucării, aşa că prefer ca, atâta timp cât stau în magazin, să se bucure şi să se joace. Dacă sunt mai mulţi copii de aceeaşi vârstă cu atât mai bine, pentru că se vor juca în legea lor ", a conchis Virginia Iliescu.

Întrebări şi răspunsuri:

De ce magazin de jucării?

"Pentru că atunci când eram mici, eu şi fratele meu, tata, ca să ne bucure, stătea la cozi interminabile, pentru a ne cumpăra câte o jucărie. Acum sunt jucării, dar multe sunt încă inaccesibile multor copii. Aşa că am ales o cale în care să se bucure toţi copiii, indiferent de starea materială a părinţilor".

Va apărea ceva inedit în noul magazin?

"Da, vor apărea jucăriile pentru părinţi. Până acum, nu am avut loc de expunere, dar în noua locaţie vom aduce şi aşa-numitele jucării pentru adulţi. Este vorba în principal de kit-uri de montat machete la scară. Vom avea pentru ele tot ce trebuie, adică inclusiv vopseluri şi adezive speciale".

Ce-i place?

Drumeţiile pe munte. Atunci când am timp, vara, plec la munte câteva zile şi nu ezit să merg în locuri nebătute de picior de om. Lectura. Cum am puţin timp liber, citesc. Chiar şi acum recitesc cărţile lui Jules Verne, pentru că aceastea îmi păstrează spiritul mereu tânăr.

Ce nu-i place?

Minciuna. Dăunează în cel mai înalt grad afacerilor. Nu-mi place fuga de răspundere şi de responsabilităţi. Nu-mi plac nedreptăţile sociale care au devenit parte componentă a vieţii de zi cu zi. Dar mai presus de orice, detest să văd lacrimi în ochii copiilor.

PROFIL

Născută: 15 martie1975, Brăila.

Studii: Facultatea de Limbi Străine.

Ocupaţie: administrator firmă.

Familie: necăsătorită.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite