Brăila: Videoconferinţă de urgenţă pe teme medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Videoconferinţă de urgenţă pe teme medicale
Brăila: Videoconferinţă de urgenţă pe teme medicale

Unităţile medicale brăilene nu au intrat încă în carantină, dar au limitat accesul brăilenilor în incinta spitalelor. În acelaşi timp prioritari au devenit pacienţii cu afecţiuni care necesită ventilaţie. Fiecare spital îşi continuă măsurile de protecţie.

Acestea au fost subiectele discutate în această după-amiază de către autorităţi la videoconferinţa pe care au avut-o cu Ministerul Sănătăţii.

Un punct crucial stabilit astăzi a vizat faptul că pe primul loc sunt persoanele aduse în stare gravă şi care necesită ventilaţie, acestea fiind prioritare chiar operaţiilor programate unde de asemenea era necesară ventilaţia.

Unitatea de Primiri Urgenţe va continua să funcţioneze la parametri normali cu menţiunea că deţine un circuit separat pentru pacienţii care se prezintă cu simptomatologie respiratorie asemănătoare gripei.

Campania de vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) spune că anul acesta se vor administra două tipuri de vaccin, unul pentru gripa sezonieră, obişnuită şi unul pentru gripa nouă A H1N1. Potrivit conducerii DSP în acest moment se organizează licitaţia electronică pentru achiziţionarea vaccinului pentru gripa obişnuită „urmând ca în cinci zile de la definitivarea licitaţiei să dispunem de acest vaccin în cantitate de 17.700 de doze vaccinale. Necesarul real de vaccin gripal sezonier pentru judeţul Brăila, în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătăţii cu privire la risc este de 55.700 doze vaccinale”.

Vaccinul pentru gripa nouă A H1N1 va ajunge în decembrie în judeţ primii beneficiari fiind personalul medico-sanitar şi elevii claselor I – XII, numărul de doze necesar estimat fiind de 44.298.

Interpelare pentru secţia de Boli Infecţioase

Noua Secţie de Boli Infecţioase, un imobil construit în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila de către Consiliul Judeţean (CJ) este dotată la standarde europene, dar este un sediu nefuncţional pentru că nu are mijloace fixe. Şi asta în condiţiile în care imobilul unde funcţionează în acest moment secţia, cel de pe strada Zambilelor nu mai corespunde cerinţelor.

CJ a construit noul imobil, iar Ministerul Sănătăţii a dotat cu aparatură performantă unitatea. Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu a precizat că el nu va participa la dotarea cu mobilier a noii secţii considerând că aceasta trebuie asigurată de Spitalul Judeţean care a estimat că suma necesară pentru rezolvarea acestei problema este de 427.000 de lei.

„Faţă de acest subiect al Secţiei de Boli Infecţioase în urma videoconferinţei am primit promisiunea de la Bucureşti că problema va fi rezolvată”, a punctat directorul Cancelariei prefectului, Luiza Pricop.


Măsuri speciale în şcoli

Primarul Aurel Simionescu a precizat că vineri, sâmbătă şi duminică în şcoli vor fi realizate dezinfecţii astfel încât să se limiteze sau chiar să se prevină numărul îmbolnăvirilor cu virusul A H1N1. În plus, unităţile de învăţământ care nu au reuşit până acum să-şi procure măşti de protecţie le vor primi de la Primărie asta deoarece municipalitatea va achiziţiona în perioada următoare aproximativ 5.000 de astfel de măşti.

 "Cea mai bună prevenţie o facem noi prin educaţie şi igienă. Sper să limităm aceste cazuri şi până acum nu am avut nicio formă gravă", a spus edilul şef.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite