Vezi aici reţete de bucate tradiţionale preparate de gospodinele din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Borşul de miel, cozonacul, friptura de miel, drobul şi ouăle roşii nu trebuie să lipsească de pe masa tradiţională de Paşte.Iată aici cum gătesc gospodinele din Brăila.

BORŞ DE MIEL, reţetă de la Lenuţa, 63 de ani
Capul de miel şi o bucată de pulpă se fierb după ce în prealabil au fost opărite şi spălate în mai multe ape. După ce au fiert, se schimbă apa şi se adaugă legume (morcov, ţelină, pătrunjel, ceapă verde) şi - secret- un căţel de usturoi, întreg. Se drege cu borş, se pune suc de roşii, se sărează după gust şi se condimentează cu verdeaţă, îndeosebi cu leuştean. După gust, în farfurie, se drege cu smântână. Poftă bună!

BORŞ DE MIEL


DROB DE MIEL, reţetă de la Nicoleta, 36 de ani
Organele şi carnea se fierb separat. Apoi se dau prin maşina de tocat. Separat se căleşte ceapa, se adaugă usturoi verde tocat din belşug şi ceapă verde, tot tocată. Se amestecă, se pun ouă crude pentru a se lega, se condimentează şi se bagă la cuptor în prapur sau în tăvi unse cu unt sau ulei. În mijloc se aşează ouă fierte întregi. Poftă bună!

image

DROB DE MIEL

image

COZONAC, reţetă de la Ioana, 58 de ani
INGREDIENTE: Un kilogram de făină, 3 ouă, 450 ml lapte, un pachet de unt, 1 cană de zahăr, arome, drojdie - 40 de grame, 7-8 linguri de ulei. Se bat separat albuşurile, iar gălbenuşurile se freacă cu zahăr şi o linguriţă de sare. Drojdia se înmoaie cu lapte cald şi se pune la plămădit cu puţină făină. Apoi se amestecă şi se lasă la căldură ca să crească. Când se crapă făina de deasupra drojdii se apestecă încet şi cu restul făinii şi se frământă aluatul, trei sferturi de oră, adăugând câte puţin unt topit, până se dezlipeşte coca de pe mână. Se pun mirodeniile, se frământă în continuare, adăugând şi uleiul călduţ. Se lasă la crescut. Apoi se pune umplutura cu nucă, cacao, rahat, stafide şi ou. Se împleteşte şi se bagă la cuptor, o oră, la cuptorul bine încins, până când- dacă încerci cu scobitoarea - aluatul nu se lipeşte. Poftă bună!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite