Vezi aici cum se face reînnoirea certificatului digital calificat pentru transmiterea on-line a declaraţiilor fiscale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu e necesar să ajungeţi până la sediul Finanţelor. FOTO: ADEVĂRUL
Nu e necesar să ajungeţi până la sediul Finanţelor. FOTO: ADEVĂRUL

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Brăila aduce la cunoştinţa contribuabililor faptul că, în cazul în care certificatul digital calificat a fost reînnoit, NU mai este necesară depunerea de acte suplimentare la organul fiscal competent.

Iată cum se face acest lucru, de acasă, din fotoliu, economisind timp şi nervi. Se descarcă documentul de confirmare la adresa : http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/confirmare.pdf .

Se completează documentul de confirmare, se aplică semnătura digitală şi se trimite acest fişier prin e-mail la firma care a eliberat certificatul. Aceasta va aplica semnătura electronică în căsuţa „Semnătură autoritate de certificare" după care va înapoia pe aceeaşi adresă de e-mail documentul confirmat.

Se accesează portalul ANAF, pagina Declaraţii electronice, meniul Reînnoire certificate calificate şi se transmite documentul de confirmare. Se va primi un e-mail prin care contribuabilul va fi anunţat că noul număr al certificatului a fost introdus în baza de date a ANAF şi că acesta poate folosi serviciul de depunere on-line.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite