Veste şocantă: 400 de angajaţi din Sănătatea brăileană pleacă acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie s-au reorganizat.Noile organigrame ale spitalelor brăilene, preluate de către Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, au suferit modificări. Dacă la TBC numărul angajaţilor a rămas acelaşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea au fost afectate de restructurări.

Citeşte şi:

Botoşani: Salariaţii de la Protecţia Copilului au dat în judecată instituţia pentru că le-au fost diminuate salariile cu 25%

Cele mai multe disponibilizări vor avea loc la Spitalul Judeţean, între 350 şi 365. O parte dintre cei vizaţi de disponibilizare mai au o şansă.
„Am discutat să concediem 365 de oameni. Sperăm totuşi că aceia care mai au şase luni până la pensionare vor intra în şomaj, cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare ies la pensie, iar unii vor merge la alte secţii", spune Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ.


În final aici vor rămâne 1.276 de oameni. La TBC rămân 164 de angajaţi, dintre care 152 pe funcţii de execuţie şi 12 pe funcţii de conducere.

Pensionarea asistentelor


Aceasta este soluţia găsită de conducerea Maternităţii pentru a reduce numărul angajaţilor.


„Numărul de posturi s-a modificat, în sensul reducerii acestora de la 356 la 341, după cum urmează: 12 posturi de cadre medii medicale şi trei posturi de muncitori", se arată în raportul de specialitate. Dintre cele 12 cadre medii medicale, 10 sunt asistente pensionabile, iar cei trei muncitori întrunesc şi ei condiţiile de pensionare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite