Veste bună pentru brăileni: 2011 vine cu job-uri pentru cei de peste 45 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin proiectul care debutează încă din primele zile ale noului an, AJOFM oferă o nouă şansă celor disponibilizaţi. În premieră, vor fi recalificaţi 115 şomeri din Brăila, cu vârsta de peste 45 ani cărora le este aproape imposibil ca în perioadă de criză să fie angajaţi.

Proiectul, în valoare de 1.278.925 lei, este cofinanaţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Brăila în parteneriat cu Centrul de Consultanţă şi Studii Europene Galaţi îşi propun ca, pe cele 24 de luni, pe care este desfăşurat proiectul, un număr de 400 de persoane disponibilizate din localităţile Brăila, Făurei, Galbenu, Vişani, Jirlău, Însurăţei, Bărăganu, Victoria, Zăvoaia, Ianca, Şuţeşti, Gradiştea şi Mircea Vodă să aibă o nouă calificare şi un nou loc de muncă.


Unii au şi 60 de ani


„Din numărul total, 115 sunt persoane care au peste 45 de ani. În general acestea îşi găsesc mai greu un loc de muncă, angajatorii preferând muncitori mai tineri, chiar dacă au mai puţină experienţă. Avem înscrişi în program chiar persoane care au împlinit 60 de ani şi care de câţiva ani buni nu-şi mai găsesc un loc de muncă. Este vorba de persoane care provin din localităţile unde se desfăşoară proiectul şi pentru care formarea profesională va fi făcută conform specificului şi solicitărilor zonei de unde provin", ne-a declarat Adriana Simona Cârligea, director executiv al AJOFM Brăila.


Centrul de Consultanţă şi Studii Europene Galaţi are o bogată experienţă în reconversia profesională.


„Suntem autorizaţi să desfăşurăm 80 de programe de formare pentru diverse meserii şi ocupaţii. Noi avem în vedere adaptarea permanentă la cerinţele forţei de muncă şi acest lucru ne-a făcut ca în decursul timpului să fim foarte competitivi în domeniu. Sunt convins că toţi cursanţii vor avea la final un loc de muncă stabil conform liniei profesionale urmate", ne-a declarat Mihai Oţelea, directorul centrului.


Unul dintre cei care vor urma programul este Ştefan Ciobanu, 54 de ani, din Mircea Vodă.


„Am fost tehnician tehnolog şi de ceva vreme sunt şomer. M-am înscris la acest curs şi sper ca la final să am o posibilitate clară de a fi angajat. De la bun început ni s-a spus însă că absolvirea acestui curs nu duce imediat şi la angajare. Deci trebuie într-adevăr să convingi că ţi-ai însuşit temeinic noua meserie, altfel, nu este nimeni obligat să te ia în spate", ne-a declarat interlocutorul, care este în căutarea unui loc de muncă de doi ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite