Veniţi la hramul Capelei Militare "Sfinţii Martiri Brâncoveni" din Brăila/ Vezi aici slujirea părintelui paroh Leontin Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astă-seară, este Vecernia, iar mâine va fi Sfânta Liturghie închinată Voievodului Constantin Brâncoveanu şi celor patru fii ai săi, ucişi pentru Hristos.

Potrivit calendarului creştin ortodox, mâine se face "pomenirea Sfinţilor Martiri, a binecredinciosului Voievod Constantin Brâncoveanu, împreună cu fiii săi Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache, care au pătimit pentru Hristos, la anul 1714".

Astă-seară, părintele capelan Leontin Cristian, împreună cu un sobor de preoţi brăileni, va oficia Vecernia, cu ocazia hramului sfântului lăcaş, ctitorit în cartierul Viziru.

Mâine, va fi săvârşită slujba Sfintei Liturghii, iar credincioşii vor participa la o agapă creştinească, pregătită de enoriaşi.

Părintele Cristian, capelanul Garnizoanei Brăila, face parte din prima generaţie de preoţi militari ai ţării. A fost chemat de P.S. Casian al Dunării de Jos în anul 1996, ca să slujească în Armată.

A fost unul din cei 23 de preoţi militari români, din prima promoţie de capelani. În acelaşi an, 1996, a fost sfinţit locul pe care avea să se ridice Capela Militară cu hramul „Sfinţii Martiri Brâncoveni", din cartierul Viziru III.

Până să se mute în noul lăcaş, părintele a slujit într-un cort militar. A însoţit militarii brăileni în Bosnia şi a ţinut slujbă în biserica ortodoxă din Zeniţa, în plin teritoriu musulman.

Lăcaşul închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni a fost sfinţit la 31 mai 2007, de către Ierarhul Dunării de Jos, P.S. Casian Crăciun, actualul Arhiepiscop.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite