"Vacanţă în siguranţă" - campanie de informare pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor în perioada vacanţei de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii, în sprijinul copiilor
Poliţiştii, în sprijinul copiilor

În prag de vacanţă, poliţiştii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciul Rutier au fost alături de elevii de la şcolile din comunele Siliştea, Gropeni şi Cazasu, în timp ce elevii de la câteva şcoli din municipiul Brăila au fost vizitaţi de poliţiştii de la Biroul Proximitate.

Copiii au primit sfaturi şi recomandări preventive pentru creşterea siguranţei în perioada vacanţei mari, amintindu-le cele mai importante reguli de circulaţie pe drumurile publice şi explicându-le că strada nu este spaţiu pentru joacă.

Elevii au înţeles că trebuie să se deplaseze numai pe partea dreaptă a drumului şi să se asigure temeinic atunci când vor să traverseze, totodată poliţiştii atrăgându-le atenţia că nu au voie să mânuiască atelaje hipo şi, dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani, să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice.
Poliţiştii din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate le-au explicat faptul că, ori de câte ori pleacă de acasă la joacă, trebuie să-şi anunţe părinţii cu cine şi unde merg şi la ce oră se vor întoarce. Chiar dacă este vară şi temperaturile sunt ridicate, aceştia ar trebui să evite scăldatul în canale de irigaţii sau în alte locuri neamenajate, pentru a evita pericolul de accidentare.

Copiii au înţeles că, în absenţa părinţilor, nu trebuie să primească în curte sau în casă persoane străine, mai ales atunci când acestea încearcă să comercializeze diverse bunuri şi, în niciun caz, să nu relateze despre obiectele de valoare sau sumele de bani aflate în locuinţă.

Poliţiştii le-au atras atenţia şi cu privire la modalităţile de petrecere a timpului liber, mai ales în compania prietenilor, cu care trebuie să fie foarte selectivi. Limita dintre un comportament teribilist şi unul infracţional este fragilă şi, de aceea, poliţiştii le-au explicat copiilor ce trebuie să facă pentru a nu încălca legile şi, în egală măsură, pentru a nu deveni victime ale persoanelor rău intenţionate. De asemenea, timpul liber înseamnă şi navigarea pe internet, socializarea pe site-urile de profil, motiv pentru care poliţiştii i-au sfătuit pe copii să evite discuţiile cu persoane pe care nu le cunosc, să nu transmită pe internet date cu caracter personal, să fie precauţi cu fotografiile pe care le postează, să nu meargă la întâlniri cu persoanele cunoscute pe internet şi să-şi anunţe părinţii dacă se simt agresaţi sau ameninţaţi.
Întâlnirile au fost interactive, copiii au adresat întrebări, iar la finalul activităţii poliţiştii le-au oferit flyere cu sfaturi şi recomandări informative.
***

NU UITAŢI !

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de orice natură, anunţaţi POLIŢIA, gratuit, la numărul unic de urgenţă 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, indiferent că aveţi sau nu credit ori cartelă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite