VIDEO: Cinci tineri din localitatea Vişani vor intra la puşcărie pentru crimă. Vezi aici sălbăticia cu care au curmat o viaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni la prânz s-a dat alarma în localitatea Vişani. Deoarece, Persia Stănescu, o localnică de 76 de ani, nu a răspuns la telefon, fiul său, stabilit în Bucureşti, a rugat rudele din localitate să vadă ce anume s-a întâmplat. O nepotă, însoţită de un alt vecin, au intrat în curtea bătrânei şi imediat şi-au dat seama că ceva nu este în regulă. Casa era cu uşile deschise, iar geamurile erau sparte.

VEZI AICI IMAGINI DE LA DESCINDERE

Înăuntru au găsit-o pe bătrână, inconştientă , zăcând pe jos în frig, într-o baltă de sânge, plină de vânătăi.

Vecinii au anunţat Postul de Poliţie Vişani. Imediat, s-a format o echipă de anchetatori care a întreprins primele cercetări pentru a afla cine a comis teribila crimă.

"Din cauza stării medicale precare, victima n-a putut fi audiată şi nu a putut furniza date despre identitatea autorilor sau despre modul de comitere a faptei", ne-a precizat comisar Adrian Glugă adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Fără niciun fel de date referitoare la posibilii agresori, poliţiştii au alcătuit un cerc de suspecţi format din 18 persoane, 16 dintre acestea fiind interogate.

"Timp de trei zile, în urma investigaţiilor efectuate în teren şi în colaborare cu Secţia Judeţeană Brăila a Serviciului Român de Informaţii, poliţiştii au întocmit un cerc de posibile persoane suspecte, toate din comuna Vişani, şi, în baza autorizaţiilor de percheziţie, emise de Tribunalul Brăila, în dimineaţa zilei de 9 martie a.c., la orele 6.00, circa 100 de poliţişti şi jandarmi s-au deplasat în localitate şi au căutat suspecţii", ne-a confirmat comisarul Adrian Glugă.

Miercuri dimineaţă, bătrâna a decedat la Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi, determinându-i pe poliţiştii să intensifice acrivitatea de căutare a agresorilor.

"Aseară lanţul tăcerii s-a rupt şi am reuşit identificarea celor care au tălhărit-o şi au ucis-o în bătaie pe bătrîna de 76 de ani", ne-a declarat comisarul şef Marcel Drăgan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale.

Este vorba despre cinci tineri, de etnie romă: Marius Anton, de 25 de ani, recidivist, recent eliberat din penitenciar după ce fusese pedepsit pentru furt calificat, Anton Sebastian de 23 de ani, vărul celui dintâi, Isofache Ţârel de 24 de ani, recidivist, condamnat pentru furt, Silviu Toma de 24 de ani şi Robert Tăndălache de 20 de ani.

"Cei cinci, au consumat alcool şi noaptea deoarece ştiau că bătrâna locuieşte singură, iar casa este oarecum izolată au decis atacul. Au spart geamul la care a venit bătrâna ca să le spună să plece din curtea ei, au intrat în casă şi, cu o violenţă de nedescris, au bătut-o cerându-i banii. Au lovit-o cu pumnii, cu picioarele, cu tot ce le-a picat în mână. Când au văzut că femeia este inconştientă, au furat un telefon mobil, opt păsări şi suma de doi lei", ne-a declarat comisarul şef Marcel Drăgan.

"De mai bine de 10 ani, nu am mai avut o astfel de crimă în care numărul agresorilor să fie atât de disproporţionat. Cinci tineri în putere care pur şi simplu au călcat în picioare o bătrână de 76 de ani", a specificat şeful Serviciului Investigaţii Criminale.

Astăzi cei cinci criminali au participat la reconstituire, iar la ora 18.00, erau aşteptaţi la Instanţă unde se va decide dacă vor fi cercetaţi în stare de arest.

Dată fiind gravitatea faptei, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei cinci ar putea sta după gratii până la 25 de ani fiecare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite