VIDEO/Trei brăileni urmăriţi la nivel internaţional au fost depistaţi şi încarceraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la orele 00.15, cei trei urmăriţi în cauza privind scandalul produs într-un club din municipiu au fost prinşi de poliţiştii brăileni.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Intervenţie Rapidă cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Secţiei Judeţene Brăila a Serviciului Român de Informaţii, au descins într-o locuinţă din municipiu şi i-au imobilizat pe cei trei brăileni pe numele cărora erau emise, în lipsă, din data de 7 aprilie 2011, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării.

După emiterea mandatelor de către Judecătoria Brăila, cei trei au fost daţi în urmărire la nivel naţional, la data de 8 aprilie, şi la nivel internaţional, în ziua de 29 aprilie, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faţă de unul dintre ei, şi pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice faţă de ceilalţi doi.

Agresorii au făcut scandal într-un club şi au călcat în picioare un tânăr

Reamintim că, în dimineaţa zilei de 3 aprilie 2011, administratorul unui club din municipiu a reclamat la Poliţie că, în incinta societăţii, un brăilean a fost agresat de un grup de tineri.
Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au stabilit că, la orele 4.55, administratorul societăţii a condus spre ieşire consumatorii care vroiau să plece, deoarece uşa de la intrare era asigurată pentru că se terminase programul, şi, când a deschis uşa, patru tineri au intrat în club, refuzând să părăsească incinta.
În acel moment, între aceştia şi partea vătămată a izbucnit un conflict spontan, urmând o altercaţie în urma căreia victima a suferit leziuni corporale şi a fost internată în spital pentru îngrijiri medicale.


În fapt, victima, un tânăr de 26 de ani, din municipiu, a fost agresată cu cuţitul în zona feţei şi a toracelui de unul dintre agresori, care, apoi, împreună cu alţi trei tineri, toţi din municipiu, l-au lovit cu picioarele, fiind scoşi afară din club de personalul de pază şi administrator.
După internare, victima a suferit o intervenţie chirurgicală, fiindu-i scos globul ocular stâng, medicul legist concluzionând că îi sunt necesare 50-55 de zile de îngrijiri medicale, fără a-i fi pusă în primejdie viaţa.


În ziua de 7 aprilie dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă în lipsă a primilor trei inculpaţi. Reprezentantul Parchetului a admis propunerea faţă de cei trei şi a sesizat instanţa de judecată competentă, dispunând faţă de unul dintre agresori, despre care sunt indicii că a săvârşit infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri, să fie administrate şi alte probe.

Din verificările judiciariştilor a reieşit că cei trei urmăriţi au părăsit teritoriul României, imediat după comiterea faptelor, sustrăgându-se astfel măsurii de arestare preventivă, şi au revenit în ţară, la data de 4 mai 2011, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.
Aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila, după ce poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale i-au prezentat instanţei de judecată pentru confirmarea mandatelor de arestare preventivă.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite