VIDEO/FOTOGALERIE/Peste 20.000 de credincioşi, din toată ţara, au venit în pelerinaj la Izvorul Tămăduirii de la Biserica Greacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşi din toată ţara au venit la Izvorul Tămaduirii de la Biserica Greacă din Brăila
Credincioşi din toată ţara au venit la Izvorul Tămaduirii de la Biserica Greacă din Brăila

Înalt Prea Sfinţitul Casian a binecuvântat izvorul de sub altar şi a botezat credincioşii. Mulţimea de pelerini veniţi din Brăila, dar şi din toate colţurile ţării, a înconjurat Biserica Greacă, până pe strada Rubinilor. În premieră, apa izvorului a fost sfinţită cu agheazmă adusă de la Constantinopol. Credincioşii au luat apă sfinţită pentru familiile lor, convinşi că vor fi ajutaţi de Dumnezeu.

Galerie foto aici
Oamenii au stat azi şi câte 10-20 de ore la coadă, ca să prindă agheazmă sfinţită, în speranţa că se vor vindeva de boli.

Devenit loc de pelerinaj pentru credincioşii din toată ţara, sfântul lăcaş, construit de către grecii brăileni, a fost cuprins, azi, într-o „mare de oameni". Credincioşii au aşteptat la coadă încă de miercuri dimineaţă, mulţi dintre ei afirmând că s-au vindecat de boli considerate incurabile, după ce au luat agheazmă.

Descoperit în urmă cu un secol şi jumătate, pe când se săpa fundaţia Bisericii Greceşti, izvorul de sub altar este deschis mirenilor o singură dată pe an, în prima Vineri de după Paşti, din Săptămâna Luminată.

„Am venit de aseară să iau apă de la biserică, pentru că aşa am învăţat de la cei bătrâni. În fiecare an, pentru că apa de aici vinecă toate bolile", ne-a spus Didina Drăghici, de 80 de ani, o credincioasă din Brăila.

Astăzi, la ora 9.00, Înalt Prea Sfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a coborât la izvorul miraculos, aflat la 12 metri adâncime, ca să binecuvânte agheazma. Ierarhul i-a botezat, apoi, pe miile de credincioşi şi a intrat în biserică, unde a oficiat Sfânta Liturghie. Au fost prezenţi la slujbă preoţi brăileni şi consilieri episcopali, în frunte cu părintele Gheorghe Marinescu, protopopul Brăilei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite