VIDEO: Vezi aici cum sunt pedepsiţi aceia care împiedică exercitarea dreptului la vot!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii în acţiune. FOTO: N.Butnaru
Poliţiştii în acţiune. FOTO: N.Butnaru

Lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-au întâlnit ieri cu cetăţenii din câteva pieţe agro-alimentare din municipiul Brăila, continuând activităţile de informare în cadrul campaniei „Votează legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".


Poliţiştii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi cei de la Biroul Proximitate au organizat activităţi în locuri publice aglomerate din municipiul Brăila, explicându-le oamenilor care sunt consecinţele nerespectării legislaţiei referitoare la alegeri şi oferindu-le flyere şi afişe informativ-preventive.
Prezenţa poliţiştilor a stârnit interesul celor aflaţi la cumpărături, unii cetăţeni, extrem de curioşi, venind şi cerând date suplimentare referitoare la această activitate.
Poliţiştii le-au explicat oamenilor de ce este important să respecte legislaţia şi, mai mult decât atât, au încercat să facă apel la spiritul civic şi la responsabilitatea de care fiecare cetăţean trebuie să dea dovadă.

VEZI AICI NOUL SPOT AL CAMPANIEI

Pentru ca mesajul campaniei „Votează legal!" să ajungă în cât mai multe medii şi la cât mai multe categorii socio-profesionale, au fost realitate activităţi de informare şi diseminare de flyre şi afişe la Universitatea „C. Brâncoveanu", la Universitatea „Dunărea de Jos"- Facultatea de inginerie, la Căminele pentru persoane vârstnice din Lacul Sărat şi „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", din municipiul Brăila, precum şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila.
Zilele următoare poliţiştii vor continua întâlnirile cu cetăţenii în alte pieţe şi zone aglomerate, dar şi în cadrul altor instituţii din municipiul Brăila.

***
Reamintim că, în contextul campaniei generată de referendumul pentru demiterea Preşedintelui României, Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 16- 29 iulie 2012, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan „Votează legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".
* Campania se adresează tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani şi care votează pentru prima dată;
* Obiectivele acestei campanii sunt informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu drept de vot asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în vigoare.
***
Vă informăm că:
* În cazul în care vă aflaţi, în ziua referendumului, în altă localitate decât cea în care sunteţi înscris în lista electorală, puteţi vota pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

* Autorităţile au prevăzut măsuri pentru a depista fraudele electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii.
Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile, de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv, tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente.
Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi se vor sesiza organele de urmărire penală în cazul persoanelor care au votat de mai multe ori.
* Alegătorul care votează de mai multe ori în ziua referendumului riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte cu închisoare.

Ştiri şi materialele promoţionale: www.votlegal.mai.gov.ro

SPOT VIDEO DESPRE ÎMPIEDICAREA VOTULUI

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite