VIDEO: Traficanţi de droguri de mare risc, arestaţi la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii brăileni specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Brăila, au reţinut doi tineri, suspectaţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, care îşi desfăşurau activitatea pe raza judeţului Brăila. Suspecţii se află acum încarceraţi în arestul I.P.J. Brăila.

Astăzi, traficanţii au ajuns după gratii. La data de 13 august a.c., poliţişti de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Brăila, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Brăila, au acţionat în municipiu pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.

Cocaină

Astfel, poliţiştii l-au prins în flagrant pe brăileanul R.A., de 28 de ani, care era însoţit de alţi doi tineri, având asupra lor 48 de grame de pulbere de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină. Din investigaţii a reieşit faptul că bărbatul a comercializat droguri de mare risc, respectiv cocaină, în perioada iulie-august a.c., pe raza judeţului Brăila.

Probatoriu

image

"În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a lui R.A. pentru 24 de ore. Fiind prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, instanţa a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile", se arată într-un comunicat al PIJ Brăila.

Al doilea flagrant

De asemenea, în ziua de 18 august a.c., s-a organizat o acţiune de prindere în flagrant a brăileanului C.A., de 32 de ani, despre care s-a stabilit că, în perioada iunie- august a.c., ar fi comercializat rezină de canabis (haşiş) în municipiul Brăila, contra sumei de 70 de lei/gram. În urma controlului efectuat în autoturismul pe care îl conducea, poliţiştii au găsit 6,5 grame rezină de canabis.

Cercetări în desfăşurare

Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar în urma prezentării Tribunalului Brăila, instanţa a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

"Cei doi suspecţi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu suspecţii în stare de arrest", se mai arată în comunicatul remis de Poliţia Brăila pe adresa cotidianului nostru.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite