VIDEO: Temutul interlop Caţali a fost băgat după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Bogăţeanu alias Romică Caţali este dus de mascaţi în arest
Radu Bogăţeanu alias Romică Caţali este dus de mascaţi în arest

Radu Bogăţeanu, urmărit după ce a tăbărât cu gaşca lui pe oamenii legii, a fost prins cu ajutorul ofiţerilor SRICunoscut interlop, dat în urmărire la nivel naţional şi în consemn la punctele de frontieră, Radu Bogăţeanu zis "Romică Caţali" a fost adus cu bacul din Tulcea.

La o lună după ce Caţali a fost condamnat la închisoare de judecătorii brăileni, temutul interlop a fost depistat în Dobrogea.

"În baza informaţiilor obţinute de ofiţerii care l-au urmărit pe bărbat, s-a reuşit localizarea lui Radu Bogăţeanu în zona Mahmudia-Murighiol. La ora 16.30 o echipă specială a Serviciului Investigaţii Criminale şi luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii Rapide au reuşit prinderea şi încătuşarea lui Bogăţeanu Radu" ne-a declarat comisarul şef Marcel Drăgan şeful Serviciului Investigaţii Criminale.

CITEŞTE ŞI: Judecătorul care i-a arestat pe ucigaşii capului lumii interlope din Galaţi: "Dorm liniştit. Nu am condamnat pe nimeni pe nedrept"

Radu Bogăţeanu, zis "Romică Caţali", de 39 de ani, din localitatea Vărsătura, liderul grupării infracţionale din zona de sud a municipiului, era urmărit pentru că bătuse mai mulţi poliţişti.

Împotriva lui, Judecătoria Brăila emisese mandat de executare a pedepsei cu închisoarea în data de 28 ianuarie 2010, fiind condamnat la doi ani şi patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. După pronunţare, "Caţali" a dispărut".

Smardoi de poliţişti

Cazul care l-a dus pe liderul interlopilor din Vărsătura după gratii s-a petrecut acum patru ani.

Mai exact, în data de 15 februarie 2006, la ora 20.00, când poliţiştii brăileni au fost sesizaţi de către un cetăţean cu privire la faptul că, pe Calea Călăraşilor, în apropierea străzii Chişinău, avea loc un scandal provocat de mai multe persoane înarmate cu bâte şi răngi.

Ajunşi la locul faptei, poliţiştii au constatat că în dreptul blocului N, situat pe Calea Călăraşilor, se aflau 20-25 de persoane care, la apariţia dubei Poliţiei, au fugit.

Poliţiştii i-au urmărit pe trei tineri care intraseră în scara blocului amintit. I-au imobilizat, percheziţionat şi i-au dus la dubă.

În acel moment, de maşina poliţiei s-au apropiat numiţii Bogăţeanu Radu şi Adrian Bălan, împreună cu aproximativ 20 de persoane.

Aceştia le-au adresat poliţiştilor injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, Radu Bogăţeanu lovind maşina oficială şi spărgându-i geamurile.

Pentru potolirea scandalagiilor, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri în plan vertical.

Adi Bălan a murit în urmă cu câteva săptămâni în Spania, a fost adus acasă şi înmormântat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite