Utile: Variante ocolitoare pentru Drumul Mării la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea DJ 212, aşa numitul Drum al Mării, care face legătura Moldovei cu litoralul, prin localităţile brăilene Viziru, Cuza Vodă, Mihai Bravu nu se va încheia în acest an, iar autorităţile rutiere recomandă rute ocolitoare. De altfel, drumul este închis în zona Viziru, deşi dinspre Constanţa se poate intra pe el.

„Numai riveranii au voie să intre pe acest drum. Unii, care mai ştiu zona, vin pe la Tichileşti, dar e mult de mers, încă vreo 10 kilometri în plus", ne-a spus Mihai Gore, localnic din Stăncuţa.

Alte trasee

Şoferii care vin din Moldova, prin Galaţi spre Brăila pot alege bacul pentru a ajunge la mare prin Tulcea. Traseul este cam la fel de lung, drumul e „coală de hârtie", trecerea cu bacul costă mai puţin decât traversarea podului de la Giurgeni: opt lei cu bacul, 10 lei- trecerea podului.

O altă variantă este drumul prin Ţăndărei. Numai că aici sunt probleme fiindcă sunt câţiva kilometri de şosea unde gropile au pus stăpânire pe asfalt. Pe aici, prin Bărăganu, traseul este mai lung, din Brăila, cu 30 de kilometri, iar ieşirea în autostradă este o adevărată aventură.

Deşi pare a fi într-un stadiu final, Drumul Mării n-are şanse să simtă în acest an cauciucurile maşinilor mici. Acolo se fac, în continuare, lucrări de anvergură.

„O să avem pe Drumul Mării senzori pentru măsurarea greutăţii pe osii şi camere de luat vederi pe ambele sensuri de mers", a declarat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean, care a obţinut, recent, un supliment de bani şi chiar a bătut palma în acest sens cu secretarul de stat Răzvan Murgeanu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 64,79 milioane de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite