Un profesor la Berkeley University California a fost la Facultatea de Inginerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita profesorului s-a datorat unui seminar organizat de Facultatea de Inginerie din Brăila, în parteneriat cu firma de construcţii „Trident".

Prof. dr. ing. Theodore Vornicu a vorbit despre relaţia profesor-student şi rolul învăţământului în America, dar şi despre principiile de bază în construcţii, confort, securitate, întreţinere şi durabilitate.

Facultatea de Inginerie din Brăila a avut, de curând, un invitat de marcă. A venit la Brăila pentru un seminar organizat de facultate, prof. dr. ing. Theodore Vornicu, profesor la Berkeley University California, din Statele Unite ale Americii.

În cadrul seminarului s-a vorbit despre relaţia profesor-student şi rolul învăţământului în America, dar şi despre principiile de bază în construcţii, confort, securitate, întreţinere şi durabilitate.

La eveniment au participat cadre didactice din facultate, studenţi, masteranzi, ingineri constructori din Bucureşti, Brăila şi Galaţi. „Prof. dr. ing. Theodore Vornicu ne-a împărtăşit modul de abordare a relaţiei profesor-student în învăţământul american, precum şi preocupările pe care le au studenţii de la universitatea «Berkeley» din California", a punctat conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă, decanul Facultăţii de Inginerie.

Acesta a mai adăugat că i s-a părut interesant faptul că în Statele Unite, cadrele didactice sunt evaluate în mod constant de studenţi prin intermediul unor chestionare ample ce stau la baza salarizării cadrului didactic şi chiar la prelungirea contractului de angajare.

În SUA, legislaţia în construcţii este foart bine pusă la punct

Referitor la principiile de bază din domeniul construcţiilor, prof. dr.ing. Theodore Vornicu a trecut în revistă cerinţele principale care trebuie avute în vedere la realizarea construcţiilor şi a prezentat exemple concludente din diverse state europene sau din Statele Unite.

„Am fost impresionat să văd că legislaţia privind domeniul construcţiilor din Statele Unite este foarte bine pusă la punct. Concluzia am tras-o din cele spuse de prof. dr. ing. Theodore Vornicu", a spus Mihai Călin, student al faculăţii.

Noi piste de colaborare

În urma discuţiilor dintre conducerea facultăţii şi prof dr. ing. Theodore Vornicu s-a desprins ideea de a organiza într-un viitor apropiat o colaborare între cadrele didactice şi specialiştii din cadrul firmelor de construcţii privind problemele prezentate la acest seminar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite