FOTO: Un nou pas în Campania "Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!". Întâlnirea oamenilor legii cu alegătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din Brăila continuă să desfăşoare activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la scopul şi mesajele Campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare".

Aproximativ 3.000 mii de materialele promoţionale au fost distribuite, afişele fiind postate la sediul Prefecturii Brăila, la unităţile şi subunităţile de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, a celor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea" Brăila, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi- Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, precum şi în unităţile de învăţământ, unde vor fi amplasate secţiile de votare.
De asemenea, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au încheiat un parteneriat cu echipa managerială din cadrul „Promenada Mall" Brăila, pentru afişarea materialelor promoţionale şi difuzarea, cât mai frecvent posibil, a spotului audio al campaniei prin sistemul de amplificare al complexului comercial.


Miercuri, 16 mai a.c., lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au desfăşurat o acţiune de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale.
Acţiunea s-a desfăşurat la Stadionul „Municipal" Brăila, cu ocazia disputării partidei de fotbal dintre C.F. Brăila şi C.S. Otopeni.
Jandarmii au împărţit pliante spectatorilor, iar spotul audio al campaniei a fost difuzat atât înainte de începerea meciului, cât şi în pauză, prin sistemul de amplificare al stadionului.

image



Cetăţenii au fost informaţi în legătură cu pedepsele, cuprinse între 6 luni şi 5 ani, de care sunt pasibili cei care săvârşesc infracţiuni precum promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, votul multiplu, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales.

Totodată, jandarmii brăileni au informat cetăţenii şi despre contravenţiile ce se aplică în cazul în care sunt distruse, deteriorate sau acoperite listele electorale permanente, afişele, precum şi în situaţia amplasării ilegale a bannerelor.
Pe timpul acestei acţiuni, lucrătorii Jandarmeriei Brăila au informat, împărţind pliante, şi cetăţenii care se plimbau, în acel interval orar, prin Parcul Monument, din municipiu.

image
image

Reamintim că Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 10 mai- 9 iunie 2012, în contextul alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!". Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila asigură cetăţenii că vor acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.
De asemenea, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.
Pentru detalii privind sancţiunile prevăzute de lege, dar şi pentru accesarea materialelor promoţionale ale campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!", vizitaţi site-ul www.votlegal.mai.gov.ro

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite