Un nou caz de gripă porcină şi patru suspiciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie a fost diagnosticată cu gripă porcină
O femeie a fost diagnosticată cu gripă porcină

La Brăila a fost confirmat un nou caz de gripă porcină. Până acum au fost înregistrate 15 cazuri confirmate de gripă porcină.

O femeie de 71 de ani din mediul urban care nu a călătorit în străinătate şi nici nu a venit în contact cu o persoană care avea virusul A H1N1 a fost diagnosticată cu gripă porcină pe 5 decembrie. În prezent femeia se simte bine şi se află la domiciliu.

Cazuri cu factor de risc

De la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) am aflat că în acest moment avem şi patru suspiciuni de gripă porcină: o femeie de 55 de ani din mediul urban care acum este izolată la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, un bărbat de 78 de ani din mediul urban care se află izolat la secţia de Boli Infecţioase, un bărbat de 53 de ani din mediul urban care se află la domiciliu şi o femeie de 69 de ani tot din mediul urban care de asemenea este la domiciliu. În toate cazurile oamenii primesc tratament cu antivirale.

„Toate cele patru cazuri au factor de risc. Din informaţiile noastre niciuna dintre cele patru persoane nu a călătorit în străinătate. În schimb, bărbatul de 53 de ani este şofer de tir şi a fost în zona Botoşani", a precizat dr. Andreia Gavrilescu, şef Serviciu Supraveghere/Control Boli Transmibile din cadrul DSP Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite