Un milion de euro vor fi cheltuiţi pentru repararea străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timp ce majoritatea străzilor vor fi cârpite anul acesta, Griviţa aşteaptă să fie modernizată cu fonduri europene
În timp ce majoritatea străzilor vor fi cârpite anul acesta, Griviţa aşteaptă să fie modernizată cu fonduri europene

Aceasta este suma pe care o va scoate din buzunar Primăria Brăila pentru reparaţiile şi întreţinerea străzilor din oraş.

Şi cum criza şi-a pus amprenta asupra tuturor investiţiilor, şi lucrările care se vor face în acest an vor fi mai ieftine.

„Covoare asfaltice vor fi mai puţine sau deloc. Au mai fost trase o serie de conducte, spre exemplu în Chercea, lângă Şcoala nr. 13 şi din păcate constructorii nu au lăsat terenul aşa cum ar fi trebuit. Nu au compactat terenul şi acum avem probleme", spune primarul Aurel Simionescu.

De asemenea, municipalitatea va realiza lucrări acolo unde piatra cubică a suferit modificări, respectiv Bulevardul Independenţei de la Calea Galaţi spre strada Carantinei şi pe strada Grădinii Publice.

Griviţa, la loc repaus

Deşi lucrările propriu-zise pentru reabilitarea străzii Griviţa ar fi trebuit să înceapă în această săptămână, până acum nicio piatră nu s-a clintit pe toată lungimea străzii.

„Constructorul a adus o parte dintre utilaje şi se pregăteşte. Promisiunea lor a fost că săptămâna aceasta se apucă de lucru", a punctat edilul şef care a adăugat că lucrările vor începe în porţiunea cuprinsă între strada Carantinei şi Calea Galaţi.

Reamintim că firma care a câştigat contractul pentru strada Griviţa, reabilitată cu fonduri europene, este SC „Tehnologica Radion" SRL Bucureşti. Termenul de execuţie este de 18 luni, iar valoarea totală a proiectului este de opt milioane de euro.

„Această sumă se referă la valoarea întregului proiect, cu cheltuieli eligibile şi neeligibile", a precizat primarul. Municipalitatea contribuie cu aproximativ două milioane de euro la realizarea acestei lucrări.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite