Un medic veterinar umblă cu o caravană prin ţară pentru a steriliza animalele de pe străzi sau din curţile oamenilor.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un doctor de câini şi pisici a găsit soluţia micşorării numărului de patrupe de comunitare. El face exact ceea ce autorităţile n-au reuşit în 20 de ani. A venit, sâmbătă, pentru a steriliza 23 de câini şi pisici strânşi de pe străzi de o femeie iubitoare de animale.

În cele din urmă au mai venit şi alte persoane cu animale.

„În cele din urmă am sterilizat nu mai puţin de patruzeci de animale", ne-a declarat medicul veterinar Aurelian Ştefan.

Dorina Munteanu este pensionară şi mare iubitoare de animale. În timp, s-a pricopsit cu o duzină de câini şi cu una de pisici.

„Ce să le fac? Multe au ajuns aici, în curtea mea, aruncate de indivizi care au vrut să scape de ele. Nu mă lasă inima să le alung. Iubitiorii de animale din oraş mi-au venit în ajutor şi au chemat caravana", ne-a spus pensionara.

Model de succes


Caravana Veterinară este a Fundaţiei Roumanian Animal Resque şi funcţionează aidoma caravanelor din Statele Unite ale Americii. Medicul vine din Bucureşti, la cerere, contra cost. Face asta de trei ani.

image

„În Statele Unite, unde m-am specializat, astfel de caravane sunt în fiecare oraş mare. Bineînţeles, la ei sunt probleme puţin diferite pentru că se ocupă şi de sterilizarea animalelor sălbatice adapate traiului printre oameni", ne-a declarat dr. Ştefan.

image

„Dacă s-ar fi făcut astfel de sterilizări, aşa cum am cerut noi, încă de acum 10 ani, la ora actuală, câinii comunitari ar fi fost o raritate care ar fi atras imediat atenţia", ne-a declarat Daniela Dragomir, voluntar din cadrul Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor.

Costuri minime

Costul pentru o astfel de operaţie este între 70 şi 90 de lei.

„La aceste sume sunt prevăzute nu numai sterilizarea, ci şi vaccinarea şi deparazitarea internă. În plus, fiecărui animal îi este ataşată pe ureche o plăcuţă din plastic care conţine menţiuni. Un cetăţean care a fost zgâriat sau muşcat de un astfel de animal poate suna la Protecţia Animalelor şi poate afla dacă trebuie să mai facă tratamente antirabice sau nu", ne-a explicat dr. Ştefan.

image

Primarul Aurel Simionescu spune că o astfel de acţiune ar fi binevenită în Brăila, numai că municipalitatea nu are bani.

„Sperăm să putem chema noi caravana şi în felul acesta să acţionăm nu numai pentru sterilizarea câinilor comunitari din muncipiu, dar şi din judeţ. A nu se uita că un câine sterilizat nu mai este violent", ne-a declarat Daniela Dragomir.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite