Un bărbat bolnav psihic a agresat un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama bărbatului de 32 de ani din comuna Surdila Greci, care suferă de afecţiuni psihice, s-a deplasat la dispensarul din localitate unde a sesizat că fiul său l-a agresionat pe soţul ei. Medicul a solicitat ambulanţa şi intervenţia poliţiştilor pentru transportarea autorului faptei la Spitalul de Psihiatrie Brăila.

Ajutorul şefului de post din comună s-a deplasat la faţa locului şi, deoarece a fost ameninţat cu un topor și o coasă de agresor, a cerut sprijinul colegilor.
Polițiștii l-au somat verbal să înceteze astfel de manifestări, însă agresorul a devenit mai violent, a ieșit la stradă, și a aruncat cu un cuțit spre unul dintre poliţişti, lovindu-l la picior fără sa-i producă leziuni.

Poliţistul a folosit armamentul din dotare, executând două focuri în plan vertical şi, deoarece agresorul nu înceta cu manifestările violente, pentru descurajare, un alt poliţist a folosit armamentul din dotare, executând trei focuri în plan vertical.
Bărbatul a fugit spre marginea comunei, luându-și asupra sa cuțitul, iar la ieșirea din sat a abandonat coasa în momentul în care a traversat un canal de desecare.


Agresorul a fost urmărit în continuare şi, sub coordonarea şefului Poliției orașului Făurei, împreună cu poliţiştii de la posturile de poliţie comunală arondate şi jandarmi, şi cu câinele de urmă ,,Lax'', suspectul a fost găsit într-un lan de floarea-soarelui în care se ascunsese.
Acesta a fost condus la sediul Poliţiei oraşului Făurei pentru cercetări şi i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.


Din actele medicale prezentate de mama acestuia rezultă că suferă de "schizofrenie grefată", fiind internat, în perioada 15 iunie-6 iulie 2011, la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon" Brăila.


Procurorul de caz a dispus internarea celui în cauză la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon", pe baza unui referat motivat prin care s-a solicitat menţinerea acestuia în unitatea spitalicească pâna când Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei va dispune efectuarea unei expertize psihiatrice.
Ieri toate documentele procedurale întocmite au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei spre competentă soluționare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite