Un autoturism furat din Spania a fost înscris la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean de bună credinţă din Brăila a luat o mare ţeapă. El s-a ales şi cu banii luaţi şi cu maşina, proaspăt achiziţionată, confiscată. Brăileanul a cumpărat autoturismul, un Ford Mondeo de ultimă generaţie, de la un localnic de 37 de ani.

Omul a început imediat să circule cu maşina nou achiziţionată dar la un control efectuat de poliţiştii de frontieră brăileni s-a stabilit că autoturismul figura ca fiind furat din Spania, încă din data de 8 ianuarie a acestui an.


Continuând cercetările, poliţiştii au stabilit că de fapt vânzătorul avea doar drept de folosinţă asupra avehicului, vânzarea fiind astfel nulă. Maşina a rămas în custodia Poliţiei de Frontieră.


Maşină de 5.700 de euro


În cauză, poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere şi înşelăciune, prevăzute de art. 213, respectiv art. 215 din Codul Penal, la finalizarea cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


"Totodată, autoturismul, cu o valoare de catalog de aproximativ 5.700 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F.Brăila, până la finalizarea cercetărilor", ne-a declarat subinspector Mirela Bulgaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite