UTIL Acte necesare pentru înmatricularea maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de înscriere şi preschimbare a actelor de înmatriculare a unei maşini se realizează pe Calea Galaţi. Taxele diferă de la autoturism la autoturism, în funcţie de cererile clientului. Vedeţi mai jos ce trebuie să conţină dosarul de înmatriculare a maşinii.

Pentru înmatricularea permanentă a unui vehicul indigen sunt necesare următoarele acte: cartea de identitate a vehiculului având aplicată folia de secretizare (original şi copie), cerere tip, fişa de înmatriculare cu viza circumscripţiei financiare, fişa de înmatriculare trebuie semnată de proprietar (şi ştampilată în cazul persoanelor juridice), copia tichetului de asigurare, copia actului de proprietate asupra vehiculului, dovada de plată a taxei de înmatriculare (la CEC sau la Trezorerie), cu chitanţă sau ordin de plată.

De asemenea, în dosar trebuie să fie chitanţa de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare, documentul de identitate a solicitantului (original şi copie), contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare.

Situaţii speciale

În cazul în care deţinătorul nu se poate prezenta la ghişeu, acesta poate fi reprezentat de către o altă persoană, pe baza unei procuri notariale speciale. Pentru solicitările persoanelor juridice, mai sunt necesare şi următoarele acte: adresa înregistrată de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat să depună şi să ridice documentele de circulaţie, copia actului de identitate a delegatului, copia certificatului de înregistrare, eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Serviciul Public Comunitar de la Brăila funcţionează după următorul program: luni, de la 8.30-13.30, pentru primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, de la 10.30-15.30, pentru eliberări de certificate noi, marţi, de la 8.30 la 13.30, pentru primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-15.30- eliberări certificate noi, miercuri: 8.30-13.00, primiri documente pentru înmatriculări şu radieri, 10.30-15.30, eliberări certificate noi, joi: 8.30-16.30- primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-18.30- eliberări certificate noi, vineri: 8.30- 10.30- primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-12.30- eliberări certificate noi.

Preţurile practicate

Numărul de telefon al serviciului brăilean este 0239/ 693900. Taxa de autorizare provizorie este de 7 lei, contravaloarea autorizaţiei provizorii- 13 lei, contravaloarea numerelor provizorii-32 de lei. Placa pentru numere preferenţiale costă 45 de lei.

Placa tip A costă 20 de lei, cea tip B, 23 de lei, cea tip C costă 17 lei, iar placa pentru număr provizoriu şi temporar câte 20 de lei. Contravaloarea certificatului de înmatriculare este de 37 de lei, iar taxa de furnizare date este 1 leu.

INMATRICULARE PERMANENTA VEHICUL UZAT - IMPORTAT

Documente necesare:

* Cartea de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare (original si copie);
* Cerere tip;
* Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare. Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar (si stampilata in cazul pers. juridice).
* Copia tichetului de asigurare.
* Certificatul de autenticitate sau, dupa caz, nota de identificare;
* Copia documentului de proprietate (factura, contract de vanzare - cumparare, etc);
* certificatul si placile cu numere de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, daca vehiculul a intrat pe roti in tara.
* Chitanta sau declaratia vamala de import definitiv (copie legalizata avand aplicat timbrul sec al notarului);
* Dovada de plata a taxei de inmatriculare (C.E.C., trezorerie) - chitanta sau ordin de plata

INMATRICULARE VEHICULE IMPORTATE IN REGIM LEASING

Documente necesare:

* Carte de identitate a vehiculului avand aplicata folia de secretizare original si copie xerox
* Fisa de inmatriculare cu viza directiei fiscale de pe raza localitatii de domiciliu semnata de proprietar (si stampilata in cazul persoanelor juridice)
* Cerere de inmatriculare (cu indicarea delegatului in cazul persoanelor juridice)
* Document de proprietate ( factura, contract de vanzare cumparare ) original si copie xerox
* Declaratie vamala de import temporar original si copie legalizata
* Document de provenienta
* Document de identitate solicitant sau delegat (B.I. sau C.I.) original si copie xerox
* Contract de leasing original si copie xerox
* Tichetul de asigurare obligatorie original si copie xerox
* Tichetul de verificare tehnica
* Dovada de plata a taxei de inmatriculare (Trezorerie sau Directia Taxe si Impozite a localitatii de domiciliu)
* Dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare ( CEC sau BCR)
* Codul fiscal si certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului copie xerox in cazul in care solicitantul este persoana juridica
* Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite