UPDATE ORA 21.00 La protestul de la Spitalul din Brăila s-a dat cu spray lacrimogen şi spre poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La protestul spontan al asistenţilor, infirmierilor al personalului auxiliar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a pulverizat cu gaz lacrimogen şi un salariat al unităţii, cel puţin aşa susţin poliţiştii brăileni. Pe de o parte, aceştia afirmă că vor verifica dacă angajaţii firmei de pază DIOP Security au pulverizat, de asemenea, gaz lacrimogen. Pe de altă parte, jandarmii susţin că, în mod cert, agenţii de pază au

Dacă jandarmii dau ca sigură informaţia potrivit căreia agenţii de pază au folosit spray-ul, poliţiştii spun că şi un angajat dintre protestatari a ripostat.

Cert este că protestatarii susţin că agenţii DIOP Security au folosit violenţa: "Au dat în noi cu bastoane, ne-au împins!" Se pare că situaţia a fost mult mai complicată. 

"Astăzi, la orele 15.20, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că, o parte dintre angajaţii Spitalului Judeţean pentru Urgenţe Brăila, protestează în curtea interioară a unităţii spitaliceşti şi acţiunile lor pot degenera. În momentul sosirii poliţiştilor şi jandarmilor la faţa locului pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, au observat că angajaţii firmei de pază de la spital au intrat în conflict cu protestatarii care forţau intrarea în spital. Forţele de ordine, în urma discuţiilor purtate cu protestatarii, au restabilit ordinea, fără a fi necesară folosirea mijloacelor din dotare. De asemenea, timp de aproximativ trei ore, până la finalizarea protestului, au dialogat cu aceştia pentru a găsi o cale legală de protest şi pentru a nu deveni violenţi. Până la sfârşitul acestei manifestări nu au fost înregistrate victime şi nici nu au fost reclamate distrugeri", se arată în comunicatul remis pe adresa Adevărului de Seară din Brăila de către inspectorul Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene. 

Şi poliţiştii au fost daţi cu spray

Mai mult: "Din primile cercetări se pare că o persoană din grupul de protestatari a folosit spray-ul lacrimogen care a fost îndreptat şi înspre poliţişti. De asemenea, se continuă verificările pentru a stabili şi dacă angajaţii firmei de pază au folosit spray-ul lacrimogen împotriva oamenilor", se arată în acelaşi comunicat al Poliţiei.

Dacă directorul general a folosit uşa din spate pentru a scăpa de furia demonstranţilor, directorul economic, Florentina Prisecaru, a fost blocată în curtea unităţii timp de mai bine de o oră. A plecat pe jos spre casă, după ce încercările de a-i calma pe asistenţi au eşuat. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite