UPDATE Jefuitorii bijuteriei din Brăila sunt gălăţeni şi îşi făcuseră o hartă a locului faptei. Ei au apucat să fure aur de 70.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tentativă de jaf la Brăila
Tentativă de jaf la Brăila

Cei trei tineri care au spart în această seară bijuteria de pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila sunt din judeţul Galaţi. Unul este din Lieşti, altul este din Târgu Bujor, iar al treilea este chiar din municipiul Galaţi. Cel de-al treilea era la volanul unui Logan şi a fugit în momentul în care oamenii s-au alertat şi i-au prins pe primii doi.

CITEŞTE ŞI:

UPDATE Jefuitorii bijuteriei din Brăila au fost prinşi într-un sfert de oră

Au 23, 25, respectiv 28 de ani. Au intrat în bijuterie ca nişte simpli clienţi, iar într-un moment de neatenţie al bijutierilor, au spart un colţ ferit al vitrinei şi au luat aur cât au apucat. Bijutierul şi tehnicianul de la Optica din aceeaşi incintă s-au sesizat şi au strigat. Nişte brăileni care intrau în bijuterie le-au stat în cale, iar Poliţia, care era în apropiere, sesizând vacarmul creat, a ajuns în câteva zeci de secunde la locul faptei.

"Când au ajuns oamenii noştri acolo, cei doi erau ţinuţi la podea de către personal şi cetăţeni. Le mulţumim brăilenilor care au intervenit în soluţionarea promptă a acestui caz", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor.

Fuga unui complice

Reporterul Adevărul de Seară, aflat în trafic în acea zonă, a apucat să vadă cum două maşini ale Poliţiei au virat brusc spre bijuterie, iar în uşă se aflau bijutierul, care este şi patronul societăţii - una dintre cele mai vechi bijuterii din Brăila - dar şi ceilalţi angajaţi. 

Într-un moment scurt, până să se sesizeze şi alţi cetăţeni, un individ aflat într-un Logan gri metalizat, cu numere de Galaţi, a plecat în viteză din faţa bijuteriei. Poliţiştii au apucat să dea prin staţie datele de identificare a maşinii, iar în scurt timp, în timp ce gonea spre Galaţi, complicele a fost reperat de alţi poliţişti.

Brăila, furnicar de maşini de Poliţie

Preţ de 15 minute, din momentul în care s-a dat alarma şi până în momentul prinderii celui de-al treilea gălăţean, oraşul Brăila a răsunat de sirene ale Poliţiei. Cel puţin 10 maşini, între care şi acelea de la Judiciar şi SPIR, au pornit în căutarea complicelui. 

Au fost mobilizate toate echipele, practic s-a dat alarma în tot oraşul, iar la ieşirile din municipiu s-au postat imediat filtre. Un sfert de oră a durat speranţa complicelui că va scăpa. A fost prins la o distanţă de circa şapte kilometri de locul faptei.

Harta bijuteriei

Asupra unuia dintre primii tâlhari s-a găsit - culmea - o hartă a zonei şi a imobilului pe care l-au atacat. Ceea ce denotă, în mod cert, că indivizii îşi plănuiseră fapta. 

Au uitat de camerele VIDEO

Cei trei gălăţeni sunt acum la Poliţia municipiului Brăila, unde sunt cercetaţi pentru tâlhărie.

"Fapta s-a consumat, în sensul că indivizii au apucat să fure aurul - recuperat, de altfel - şi de aceea sunt cercetaţi pentru tâlhărie", au precizat surse judiciare din cadrul Poliţiei municipiului Brăila.

Ceea ce au neglijat "profesioniştii" din Galaţi sunt tocmai camerele de supraveghere din magazin. Probabil că sperau ca, dând spargerea într-un colţ al vitrinei - să nu fie surprinşi de camerele video. Imaginile video sunt, acum, probe la dosarul întocmit pe numele lor. Ei nu aveau feţele acoperite şi nici nu purtau mănuşi. Probabil că au vrut să reitereze spargerea din Bucureşti, numai că simţul civic al brăilenilor le-a dat planul peste cap.

Încă nu se ştie dacă indivizii respectivi au antecedente penale. Cert este că prejudiciul de 70.000 de lei a fost recuperat imediat de către poliţişti. 

ISPRĂVILE ALTOR INFRACTORI:

Un criminal şi doi tâlhari au evadat de la închisoare şi au jefuit un copil de 13 ani

CITIŢI AMĂNUNTE ÎN ADEVĂRUL DE SEARĂ  BRĂILA!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite