UPDATE Anchetă în cazul bacului care s-a ciocnit de un cargou rusesc pe Dunăre între Brăila şi Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlăduţ Brânză, căpitan şef de Port Brăila
Vlăduţ Brânză, căpitan şef de Port Brăila

15 oameni s-au speriat groaznic, azi dimineaţă, la Brăila, după ce au rămas captivi pe un bac care, din cauza ceţii dense, a pierdut contactul cu malurile. Bacul pe care se aflau cu tot cu maşini a plutit haotic pe Dunăre timp de o oră şi jumătate, din cauza ceţii de sută la sută, cum spun specialiştii.

„Bacul Condor aştepta trecerea plutitorului Racheta în momentul în care s-a desprins de la mal, iar apoi s-a întâmplat ceva cu radarul, că, în încercarea echipajului de a da înapoi, în condiţii de ceaţă sută la sută, s-a izbit de cargoul rusesc. Nu au fost victime, doar bacul a fost uşor avariat", ne-a declarat Vlăduţ Brânză, căpitan şef al Portului Brăila.


Practic, în loc să facă 15 minute până pe malul tulcean, bacul a făcut o oră şi jumătate.


„Am fost solicitaţi să intervenim şi noi, însă la ora 11.20, oamenii fuseseră deja ghidaţi spre malul din Smârdan. Am înţeles că n-au fost decât câteva maşini uşor avariate", ne-a declarat inspector Mirela Bulgaru, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Brăila.


Oamenii de pe bac, cei 15 pasageri şi cei trei membri ai echipajului, au fost duşi la Smârdan, iar Căpitănia Portului Brăila a declanşat o anchetă. Cargoul rusesc a pornit la drum, la scurt timp după incident, fără ca armatorul să emită vreo pretenţie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite