UPDATE: Şoferul groazei: a tăiat faţa ambulanţei şi spune că n-a auzit şi n-a văzut semnalele acesteia. Rezultatul: asistenta şi pacienta, rănite, trei maşini distruse!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer vitezoman a tăiat faţa ambulanţei şi a lovit-o. Rezultatul: maşina s-a balansat şi s-a întors cu susul în jos. O autospecială a SAJ cu girofarurile şi sirena pornite, care transporta o bătrână la urgenţe, a fost şi acroşată de şoferul care a ignorat semnalele acustice şi luminoase.

GALERIE FOTO AICI

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a asistentei medicale, dar şi şi a pacientei octogenare, care făcuse un atac de panică din cauza căldurii. Octavian Voicu, de 51 de ani, aflat la volanul unui autoturism Citroen a acroşat în această dimineaţă, la ora 8.25, la intersecţia bulevardului Alexandru Ioan Cuza cu strada Şcolilor o ambulanţă aflată în misiune.

N-a văzut, n-a auzit

Şoferul Citroen-ului spune că nu a văzut şi nu a auzit semnalele luminoase şi acustice ale ambulanţei fiind atent doar să se încadreze pe sensul său de mers. "N-am văzut, n-am auzit, eu mă încadram pe banda mea!", spune Octavian Voicu, şoferul vinovat.

În ciuda manevrelor de evitare, făcute de şoferul ambulanţei, impactul nu a putut fi evitat. Maşina salvării s-a răsturnat, în cădere lovind şi un autoturism Crysler, parcat regulamentar.

Pagubă colaterală: un Crysler

Ambulanţa era condusă de Lazăr Tudorel, şofer cu peste 14 ani vechime, care nu a avut accidente rutiere până acum. Maşina se deplasa dinspre magazinul Winmarkt către intersecţia cu Călăraşilor urmând a se îndrepta cu pacienta, Aurenţa Terente, de 80 de ani, din Brăila, către Spitalul de Urgenţă. Bătrâna solicitase ajutorul medicilor având probleme respiratorii generate de caniculă."Am crezut că mor, aşa tare m-am speriat când ne-a dat cu susl în jos", a exclamat pacienta.

Şoferul - ambulanţier a acordat primul ajutor

O a doua salvare a sosit la locul accidentului pentru a o prelua pe pacientă, care s-a ales doar cu câteva julituri şi o spaimă, dar şi pe asistenta Doina Durcă, de 39 de ani, care a suferit, potrivit primelor investigaţii traumatism toraic, de umăr stâng, zgârieturi la nivelul cotului stâng. În momentul accidentului, asistenta acorda asistenţă medicală bătrânei. Şoferul de pe ambulanţă a fost primul care a acordat ajutor victimelor.

"Asistenta e mai grav, sperăm să îşi revină", a spus şoferul.

Poliţia l-a luat la întrebări pe şoferul buclucaş care acum trebuie să acopere şi prejudiiul făcut: maşina ambulanţei, un Crysler, plus propria maşină, un Citroen. Şoferul a rămas fără permis şi s-a ales şi cu dosar penal.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite