UPDATE: Preşedintele CJ Brăila, de două ori anchetat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte CJ Brăila
Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte CJ Brăila

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte şi al formaţiunii judeţene a PSD, cel care, la votul pentru excluderea lui Geoană s-a abţinut în ultimul moment, este anchetat atât de către DNA, pentru o presupusă finanţare ilegală a campaniei electorale a lui Geoană, cât şi de ANI, pentru afacerile făcute de firma sa cu bani publici.

Se strânge laţul în jurul lui Bunea Stancu.

Gheorghe Bunea Stancu este acuzat şi că ar fi semnat contracte de peste 600.000 euro din bani publici cu firme la care ar deţine pachetul majoritar de acţiuni.
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila este în pericol să rămână fără funcţie, în urma gravelor nereguli constatate de Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit acestui organism, Stancu a semnat contracte publice în valoare de peste 600.000 de euro cu firme la care deţine pachetul majoritar de acţiuni
Încă din luna august, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a luat la puricat contractele semnate de Consiliul Judeţean Brăila cu SC BursaAgrirom SA şi SC Concivia SA.
Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila deţine pachetul majoritar de acţiuni la ambele societăţi.
ANI a ajuns la concluzia că Stancu a încălcat mai multe statute ale funcţiei publice pe care o deţine, atribuind celor două societăţi contracte în valoare de peste 600.000 de euro.
„Stancu Gheorghe Bunea, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Brăila, a semnat un număr de cinci contracte, în valoare totală de 2.731.038,86 lei (fără TVA) - aproximativ 638.212 Euro (fără TVA), încheiate de către Consiliul Județean Brăila cu S.C. CONCIVIA S.A. (societate în cadrul căreia S.C. BURSAGRIROM S.A. este acționar majoritar, iar domnul Stancu GHEORGHE BUNEA deține calitatea de acționar majoritar în cadrul S.C. BURSAGRIROM S.A.), încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei", se arată în comunicatul remis de ANI.
În acest moment au fost demarate procedurile de anulare a contractelor celor două firme cu Consiliul Judeţean Brăila. De asemenea, Stancu poate fi suspendat din funcţia pe care o deţine.
„Complementar, fapta constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului", se mai arată în comunicatul ANI.
Stancu s-a apărat, spunând că această anchetă nu reprezintă decât o vendettă politică şi a declarat că nu vede unde este conflictul de interese.
„Din punctul meu de vedere este o comandă politică. ANI m-a mai controlat şi altă dată şi nu a găsit nimic în neregulă", a spus acesta.

Stancu a mai fost controlat şi în trecut
Aceasta nu este prima reclamaţie pe numele lui Gheorghe Bunea Stancu. Fostul vice-preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Chiru, susţine că astfel de practici sunt vechi la Brăila.
"L-am reclamat pe Stancu la DNA încă din anul 2005, când eram vicepreşedinte al CJ-ului, iar el tot preşedinte. Toate lucrările pe care le avea judeţul erau atribuite firmei "Concivia" SA, prin intermediul "Bursagrirom", firmă la care Stancu este acţionar majoritar. Când am ajuns la DNA Galaţi, am rămas mască: hârtia ajnsese acolo înaintea mea. După vreo 6 luni, m-am interesat şi cei de acolo, miraţi, mi-au spus că s-a dispus NUP (neînceperea urmăririi penale). L-am acuzat pe Stancu de conflict de interese, abuz în serviciu, fapte de corupţie. Până la urmă, am lăsat-o baltă, pentru că nu s-a făcut nimic. Am mai iniţiat şi acţiuni în contencios administrativ, dar toate erau blocate la Prefectură", ne-a declarat acesta.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite