UPDATE: Prefectul, huiduit de protestatari, şeful Jandarmeriei brăilene, îmbrâncit! Doi pensionari au fost luaţi cu salvarea (Galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul spontan al pensionarilor şi şomerilor adunaţi la ora 10.00 în fața Instituției Prefectului a degenerat: oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Timp de o oră, luaţi prin surprindere de protestatari, jandarmii au încercat să le facă faţă. Prefectul a fost huiduit, iar șeful Jandarmeriei, colonelul Silion, a fost bruscat de o pensionară.

CITEŞTE ŞI:

Vezi aici galerie foto de la protestul pensionarilor

Însuşi maiorul Iulian Timofei, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei brăilene, a încercat să îi oprească pe protestatari. La ora 11.00, spiritele s-au încins: o maşină de jandarmi a ajuns la faţa locului, cu forțe proaspete, iar şeful Jandarmeriei brăilene, colonel Vasile Silion, a fost luat pe sus de protestatari. Huiduielile şi lozincile antiguvernamentale nu mai conteneau.

Prefectul Dumitru Popa, care a încercat să le dea explicații celor peste 200 de pensionari adunați în Piața Independenței, a fost huiduit şi înjurat. Deşi a vorbit prin porta-voce, Popa n-a reuşit să-i liniştească pe protestatari. Mulţi pensionari îi fluturau în faţă prefectului cuponul de pensie de patru-cinci sute de lei, spunând: "Lauţi-i pe toţi, luaţi-ne toată pensia!".  Varga Maria, de 65 ani, pensionară, s-a numărat printre protestatari.

„Am o pensie de 770 le în prezent, o să rămân cu nimic după ce o să-mi ia cei 15%. Fiul meu este și el șomer și a trebuit să mă împrumut că să am ce-i da nepotului de mâncare. Plătesc 200 de lei rată la bancă", ne-a declarat cu lacrimi în ochi bătrâna.

Doi pensionari au fost luaţi cu maşina Ambulanţei din Piaţa Independenţei, oamenilor li se făcuse rău. Culmea, şi medicii de pe Ambulanţă se declaraseră în grevă şi, cu toate acestea, au dat o mână de ajutor.

„Boc e un țăran care știe să cosească iarba, jos cu el și cu președintele" strigau protestatarii în cor.

Alții strigau cât îi țineau plămânii „Huooooo”, "Jos mafia" și „Jos Băsescu”.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite