UPDATE: Poliţistul care s-a împuşcat rămâne la Reanimare/ Medicii brăileni spun că starea lui este foarte bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Surdeanu, 38 de ani, agent la Ulmu, şi-a tras un glonţ în zona abdomenului, aseară, iar acum este internat la ATI, la Spitalul Judeţean. A scăpat ca prin minune. A fost operat azi-noapte şi i s-a făcut şi un tomograf abdominal. Medicii au identificat glonţul în corpul bărbatului, dar nu vor avea deocamdată o a doua intervenţie pentru scoaterea lui.

Potrivit şefului ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Corina Manole, bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale de "rejecţie intestinală", iar starea lui este foarte bună.

Poliţistul a fost găsit luni seară zăcând împuşcat în maşina personală, o Dacia papuc, pe un drum laturalnic, la circa 1 km de localitatea Surdila-Greci. Gabriel Surdeanu, de 38 de ani, ajutorul şefului de post în localitatea Ulmu, a fost găsit sângerând, dar conştient, de un localnic din Făurei aflat în trecere pe acolo.

Speriat că pe bancheta din spate a maşinii se afla şi un pistol, omul a sunat imediat la 112, pentru a cere ajutor iar o ambulanţă a ajuns în câteva minute, care l-a şi transportat imediat la spitalul din Făurei, iar de acolo a fost transferat la Spitalul Judeţean Brăila.

Gabriel Surdeanu a fost internat cu diagnosticul de plagă împuşcată perete abdomenal anterior cu hemoperitoneu şi a fost dus imediat în sala de operaţie.

La această oră, poliţistul se află în continuare la terapie intensivă, în stare foarte bună. Medicii au spus că nu se pune problema unei a doua intervenţii chirurgicale imediate pentru scoaterea glonţului, deşi acesta a fost identificat în corpul bărbatului.

Poliţistul este supus controlului intern

La locul incidentului s-a deplasat imediat azi-noapte şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, însoţit de cei doi adjuncţi, respectiv cmr. Cătălin Chivu şi adjuncţii săi, scmr. Adrian Glugă şi smcr. Valentin Codruz. Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist şi, "din primele verificări se pare că bărbatul a încercat să se sinucidă şi a recurs la acest gest pe fondul unor probleme conjugale, fiind divorţat recent. Acesta se afla în afara orelor de program", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspector Jenel Şogor.
Echipa de anchetatori a căutat câteva zeci de minute cartuşul glonţului tras. Primele indicii sugerează faptul că acesta a folosit arma din dotare, glonţul pătrunzându-i în corp printre coaste.
"Comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus ca Biroul de Control Intern să efectueze cercetări cu privire la deţinerea armamentului din dotare în afara orelor de program", a precizat inspector Jenel Şogor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite