ULTIMA ORĂ/VIDEO: Aproape 10.000 pachete de ţigări de contrabandă au fost capturate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă şi duminică efective impresionate de forţe de ordine au participat la cea mai amplă acţiune de combatere a comerţului ilicit de ţigarete din acest an. În urma ei 193.360 ţigări de contrabandă au fost confiscate.

230 de oameni ai legii implicaţi în acţiune

Numai puţin de 29 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, 123 de la Serviciul Ordine Publică, 26 de la Serviciul Rutier şi trei de la Biroul Transporturi, împreună cu 30 de jandarmi, şase poliţişti de frontieră, opt comisari de la Garda Financiară şi opt lucrători de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, au acţionat în pieţe, târguri şi zone aglomerate din municipiu, precum şi pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ pentru depistarea şi sancţionarea comercianţilor de ţigări d econtrabandă.

Forţele participante la această acţiune au efectuat 8 percheziţii domiciliare şi 59 de controale la societăţi comerciale şi au instituit 27 de filtre pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ.

Pe parcursul acţiunii au fost înregistrate nouă lucrări penale, din care două pentru evaziune fiscală şi şapte pentru alte fapte conexe, şi au început urmărirea penală într-un dosar în care sunt cercetate trei persoane.

De asemenea, au mai date patru amenzi contravenţionale , în valoare totală de 26.800 lei.

Totodată au fost confiscate 9668 pachete de ţigări valoare totală 63.476 lei.

Lovitură dată contrabandiştilor de  ţigări din Făurei

În fapt acţiunea a fost demarată la Făurei unde în urma avizării începerii urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, au fost autorizate trei percheziţii domiciliare la trei învinuiţi.

Concomitent cu efectuarea percheziţiilor, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare Brăila, au efectuat şi un control la o societate comercială administrată de unul dintre ei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor 679 pachete ţigarete, diferite mărci, din magazin, şi 5.132 pachete din cele trei imobile, toate având aplicate timbre din Republica Moldova.

În urma acţiunilor efectuate, în perioada de referinţă, de lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila în pieţele din municipiul, au fost depistate şase persoane care ofereau spre vânzare 296 pachete de ţigări

Poliţiştii au avut surpriza să constate că ţigările de contrabandă au ajuns să fie comercializate şi în spaţii comerciale, nu numai la colţ de stradă.

La o societate comercială, cu punct de lucru în comuna Cazasu, a fost depistată vânzătoarea Ionica I., din Brăila, care avea la vânzare 40 pachete ţigarete.

Marfuri confiscate înainte de ajunge pe piaţă

Lucrătorii Poliţiei Oraşului Însurăţei, într-o banală activitate pe linie de circulaţie, în filtrul instituit pe DE 584, în comuna Bărăganu, l-au depistat Ninu T.de 44 de ani, din Giurgiu, care transporta cu autoturismul 1.991 pachete ţigări, fără a deţine documente de provenienţă.

La rândul lor, lucrătorii Poliţiei Oraşului Ianca, aflaţi în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DN 2B, în oraşul Ianca, au oprit pentru control autoturismul condus Gelu R., din comuna Mircea Vodă. În autoturism au fost găsite 570 pachete ţigarete, având aplicat timbru inscripţionat Republica Moldova.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite