ULTIMA ORĂ: Un brăilean a găsit o bombă-n curte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilul va fi distrus în Poligonul Muchea
Proiectilul va fi distrus în Poligonul Muchea

Astăzi, la ora 11.30, Silviu Mocanu, din municipiul Brăila, a descoperit un proiectil din al doilea Război Mondial, în timp ce săpa în gospodărie.

A fost alertată echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea" Brăila (ISU) care, după ce a cercetat terenul, ca să nu fie şi alte obiecte periculoase în zonă, a ridicat cu grijă proiectilul descoperit.

Este vorba de o bombă de 76 mm, rămasă neexplodată din război, care a fost transportată şi depozitată la loc sigur. Proiectilul va fi distrus, ulterior, în Poligonul Muchea, special amenajat pentru astfel de situaţii.

„Reamintim populaţiei principalele măsuri care trebuie respectate în astfel de cazuri: să anunţe de urgenţă ISU, Poliţia şi autorităţile; să nu mişte de pe loc muniţiile neexplodate; să nu desfacă sau să predea operatorilor economici muniţiile, pentru valorificare ca deşeuri; să nu folosească muniţiile pentru improvizarea de scule sau ornamente; să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile; să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite", ne-a precizat maiorul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU „Dunărea" Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite