ULTIMA ORĂ: Dunărea a inundat un teren arabil la Chiscani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii şi voluntarii din Chiscani au aşezat 1.800 de saci în calea apelor
Pompierii şi voluntarii din Chiscani au aşezat 1.800 de saci în calea apelor

Pentru prima dată din 2006, fluviul s-a revărsat, reuşind să inunde un teren arabil în zona Termocentralei de la Chiscani, la 10 kilometri depărtare de Brăila. În municipiu, fluviul a atins cota de inundaţii, care este de 610 centimetri, şi riscă să inunde faleza.

„În zona comunei Chiscani, datorită faptului că nivelul Dunării a ajuns la conducta de evacuare a unei amenajări piscicole dezafectate, a fost inundată o suprafaţă de ½ hectare teren arabil, fără a fi afectate gospodării, existând însă pericolul inundării a 48 hectare aparţinând SC Celhart Donaris SA", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, maiorul Stoian Ştefan.

La solicitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Chiscani, în zonă au sosit angajaţii Detaşamentului 2 de Pompieri Brăila, ai SGA, precum şi 27 de voluntari din localitatea afectată.

Au mai ajutat la stăvilirea apei 14 angajaţi ai SC „Termoserv" SA şi nouă de la SC „Celhart Donaris" SA. A fost realizată o „incintă cu rol de egalizare a presiunilor", de 100 de metri pătraţi, cu ajutorul a 1.800 de saci de nisip şi a 400 metri pătraţi folie polietilenă.

Specialiştii supraveghează acum lucrările de apărare, precum şi digurile ameninţate.

Prefectul judeţului a inspectat digurile din IMB

În urma atenţionării hidrologice de COD GALBEN, ieri, o echipă formată din reprezentanţi ai ISU „Dunărea" Brăila şi ai Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), sub coordonarea prefectului Brăilei, Dumitru Popa, a verificat lucrările de apărare împotriva inundaţiilor, din Insula Mare a Brăilei (IMB).

Totodată, au fost atenţionate societăţiile comerciale şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă riverane Dunării.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite