ULTIMA ORĂ: Bandă de spărgători din Brăila, surprinsă "la lucru" de poliţişti, adusă în faţa judecătorilor pentru arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru indivizi surprinşi de către poliţiştii brăileni în timp ce spărgeau o firmă din Însurăţei - Brăila, dar care au scăpat cu fuga, au fost încarceraţi, aseară, în baza probelor imbatabile adunate de criminalişti, iar astăzi sunt prezentaţi judecătorilor, pentru arestare preventivă.

Cei patru, care au spart o societate comercială din Însurăţei, au fost reţinuţi pe ordonanţă pentru 24 de ore şi sunt trimişi astăzi în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Au scăpat o dată

De menţionat că, în momentul în care încercau să sustragă obiecte de îmbrăcăminte şi încăltăminte au fost surprinşi de patrula de Poliţie, dar au fugit şi n-au fost prinşi. Prejudiciul, în valoare de 2.000 lei, a fost recuperat în proporţie de 30%.

UP DATE-Spărgătorii de la Însurăţei au primit mandate de arestare preventivă

Prinşi după „degeţele"

Cei patru învinuiţi au fost retinuţi, ieri, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infacţiunii de furt calificat. Au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Din momentul în care au fost surprinşi la locul faptei şi până la identificare şi reţinere, indivizii s-au ascuns, iar poliţiştii criminalişti şi judiciarişti, cu sprijinul celor de la Ordine Publică, bineînţeles, au lucrat contra-cronometru pentru prinderea lor. Primii care şi-au arătat măiestria au fost criminaliştii care au „recoltat" amprente şi alte probe directe de la locul faptei. Apoi, judiciariştii şi-au întins antenele şi au verificat tot ce mişca în zonă, pentru ca, între timp, agenţii de la Ordine Publică să „perieze".

„Mirosiţi" în numai două zile

Cercetările efectuate de poliţiştii de la Poliţia Oraşului Însurăţei, a colegilor de la Serviciul Criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a agenţilor de la Postul de Poliţie Comunală Dudeşti, au dus la identificarea lor.

„Acestora li s-a probat că, în noaptea de 5 spre 6 septembrie a.c., în timp ce se deplasau dinspre municipiu către comuna Dudeşti, ajungând în oraşul Însurăţei, au hotărât de comun acord să spargă o unitate comercială şi să sustragă bunuri", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

Cei patru, Condruţ Onorel, de 37 de ani, din Cireşu, Fănel Pitulice, de 19 ani, Ionel Pitulice, de 21 de ani, şi Mitică Pitulice, de 29 ani, ar putea să nu mai scape, astăzi, dacă judecătorii ţin cont de faptele lor şi de pericolul pe care aceştia îl reprezintă pentru comunitate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite