Brăila: Tribunalul şi Parchetul, luate cu asalt de puştime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Tribunalul şi Parchetul, luate cu asalt de puştime
Brăila: Tribunalul şi Parchetul, luate cu asalt de puştime

Aproape 700 de şcolari, preşcolari, elevi, dar şi studenţi de la „Brâncoveanu”, au vizitat birourile Palatului de Justiţie

Vineri, 23 octombrie, cu prilejul Zilei Porţilor Deschise, magistraţii brăileni au fost asaltaţi de zecile de grupuri de copii şi tineri, veniţi să vadă sălile de judecată.

Iniţial, şi-au anunţat sosirea 25 de grupuri de şcolari, preşcolari, elevi şi studenţi. Până la ora 14.45, însă, la Tribunal şi Judecătorie sosiseră 36 de grupuri, în total 665 de vizitatori de toate vârstele. La aceştia, se adaugă cei care au vizitat Parchetele de pe lângă Judecătorie şi de pe lângă Tribunal.

„Au fost prezenţi elevi din municipiu, dar şi din judeţ, de la şcolile din Cazasu, Movila Miresii şi Zăvoaia. Iniţial, şi-au anunţat sosirea elevi de la Şcolile „Ion Creangă”, „Mihail Kogălniceanu”, „George Coşbuc”, „Gh. Naum”, „Mihai Viteazul”, precum şi de la Liceul Pedagogic, Grupul Şcolar „Anghel Saligny” şi Grupul „C.D. Neniţescu”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, judecător Lenuţa Mocanu.

Ulterior, alţi elevi de la Şcolile „Fănuş Neagu”, „Anton Pann” şi „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi de la Colegiul „Gh. M. Murgoci” şi Grupul „Gr. Moisil”, precum şi copiii de la câteva grădiniţe, au inundat Palatul de Justiţie. „Cei mici, preşcolarii, au fost impresionaţi mai ales de Arhive”, a adăugat magistratul.

Cristiana Alexandra Mălai, şeful Secţiei Judiciare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, ne-a precizat că, tot vineri, procurorii i-au avut ca oaspeţi pe studenţii de anul I şi II de la Drept. Studenţii de la Drept, de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, au vizitat şi instanţele de judecată.

Evenimentul de vineri s-a desfăşurat fără incidente, deşi, concomitent, zeci de persoane veniseră la proces, inclusiv Ghiţă Buricea, cunoscut lider al interlopilor din Radu Negru. Oaspeţii au fost însoţiţi de un judecător şi de jandarmii desemnaţi cu paza instituţiei.   

 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite