Trei brăileni s-au ales cu dosar penal pentru vânătoare ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, ocazie cu care, la orele 17.30, pe Fondul de vânătoare 38 Şuţeşti, în pădurea din apropierea localităţii Râmnicelu, au fost prinşi în flagrant doi localnici care transportau cu o sanie trasă de un cal, un iepure de câmp, trei fazani şi două făzăniţe, toate împuşcate.

Din primele verificari efectuate a rezultat faptul că iepurele şi fazanii au fost împuşcaţi pe Fondul de Vânătoare 38 Şuţeşti, de un bărbat din comuna Râmnicelu, care a fost identificat la domiciliul său, neavând autorizaţie de vânătoare pentru fondul respectiv, iar în această perioadă vânătoarea la specia iepure este interzisă.


S-a stabilit că bărbatul este posesor de permis de armă, fiindu-i ridicate în vederea cercetărilor două arme de vânătoare şi 13 cartuşe aferente, inclusiv vânatul.


De asemenea, poliţiştii au constatat că cei doi localnici din Şuţeşti au fost folosiţi de vânător ca gonaci, fără să cunoască legalitatea vânătorii.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie legală, vânătoarea în afara perioadelor legale la specia respectivă şi uz de armă letală fără drept.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite